2019. május 7., kedd

ISTENI SZERENCSE, HOGY CSAK EGY KIS ORSZÁG MINISZTERELNÖKE EZ AZ EMBER

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.05.07.


...indult a hét. A felcsúti illetőségű miniszterek elnöke nagyot futott. Diplomáciailag, úgy értem. Mármint abban a műfajban, amit ő annak nevez. Ezúttal az osztrák szélsőjobb vezetőjének kezébe adta a Karmelita kilincsét. Rendesen rossz érzés volt látni, hogy az osztrák nácifasiszta csávó is majdhogynem szalonképes, mutogatható figura a mi Duna-parti, szétcsúszott arcberendezésű, hanyag kocsmai testtartásba vágódott keresztapánkhoz képest, akinek most már valóban semmi kétsége nincs afelől, hogy ő vezeti majd Európát május 26-a után. Hiszen a jó oldalon áll, immár büszkén vállalja, bele a nemzetközi sajtótájékoztatóba, hogy bármikor hátba döfi a szövetségeseit, ha pillanatnyilag az tűnik kifizetődőnek.

Aki nem látta a Strache nevű osztrák alkancellárral tartott nemzetközi sajtótákékoztatót (nem, ők nem szélsőségesek, nem fasiszták, nem nacionalisták, nem újnácik, csak a rohadék balliberálisok megbélyegzik őket feszt), annak hiába írta le a sajtó, hogy mit látott: szerintem leírhatatlan. 44 perc sok egy emberi életből, de érdemes. Egy szóval: hátborzongató. Nem az a gyáva sunyiság, ahogyan megint a magyar emberek mögé bújva próbálta a minden körülmények között korrekt politikust eljátszani, hanem hogy a gyáva, köpönyegforgató hasonlesésen és a szavakkal való zsonglőrködésen túl még hazudik is:

"A hűség számunkra fontos politikai kategória és szeretnénk kitartani abban a szövetségben, ahol eddig éltünk és dolgoztunk. Hacsak az a közösség nem szeretné, hogy mi ne legyünk ott. (…) A miniszterelnököt a magyar választópolgárok bízzák meg, Manfred Weber pedig azt találta mondani, hogy a magyarok szavazataival nem kíván az Európai Bizottság elnöke lenni. Ez egy olyan súlyos álláspont és a magyar választók olyan súlyos megsértése, hogy ezek után a magyar miniszterelnök nem dönthet másként, minthogy nem támogatja Webert a posztra. Sajnálom, hogy így alakult, de Weber döntése egy radikálisan új helyzetet teremtett, amit tudomásul kell vennünk. A demokrácia és az erkölcs szabályai szerint sem volna helyénvaló, ha ezek után Webert támogatnánk."

Vagyis hogy ő keresi a jelöltet. Ő, akit a magyar választópolgárok megbíztak. Nem tudom, hogy a hazug miniszterelnököket mikor érik utol ahhoz képest, hogy a közönséges hazug embert is hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát, de szerintem ez elég ótvar csúsztatás ahhoz képest, hogy mit mondott Weber. És ez akkor is igaz, ha sajnálatos módon (vagy nem) az Európai Bizottság elnökét az Európai Tanács választja ki, majd ezt követően kell jóváhagynia a személyét az Európai Parlamentnek. És igen, az Európai Tanácsban az Európai Unió állam-, illetve kormányfői foglalnak helyet. Én biztosan nem fogom megvédeni Weber urat Orbán Viktortól, eleget maszatolt ő a vörös vonalakkal ahhoz, hogy ne őt tartsam ebben a történetben az áldozatnak. Csak hát a teljes igazság azon túl, hogy sokkal kevesebb magyar választópolgár bízta rá az életét Orbánra, mint ahány nem, az az, hogy Weber semmi olyasmit nem mondott abból, amit Orbán a szájába adott tegnap. Konkrétan ezt mondta:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.