2019. május 18., szombat

KUTATÁS BIZONYÍTJA, HOGY A FIDESZ CSALT A 2018-AS VÁLASZTÁSON

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.05.18.


„Bízhat-e Európa a tisztességes magyarországi választásban akkor, amikor minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a magyar kormány nem képes lebonyolítani szabad és tisztességes választásokat?” – teszi fel a kérdést az egyik legnevesebb amerikai Magyarország-szakértő, Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem tanára abban a jelentésben, amelyet a tavalyi áprilisi országgyűlési választások tisztaságát több mint megkérdőjelező, sok ponton bizonyítékokkal cáfoló új kutatásról tettek közzé. Az Unhack Democracy Europe civil szervezet és az openDemocracy független oknyomozással foglalkozó nemzetközi portál által készített jelentés a már korábban itt-ott felvonultatott bizonyítékok összegyűjtése mellett interjúk sorát készítette el, a többi között választási biztosokkal, továbbá, matematikai elemzéseket is végzett...

Pontosan egytucat állítást fogalmaz meg a kutatás, amelynek során 10 online tanúvallomást és 50 interjút készítettek választási biztosokkal. Összegyűjtötték a már korábban napvilágra került tényeket, beleértve a szerbiai, romániai és magyarországi sajtójelentéseket, továbbá megvizsgálták a szavazatszámokat, és matematikai módszerekkel is elemezték a nyilvános adatokat. A 12 – egyenként bizonyítékokkal alátámasztott – állításuk a következő:

1. Állítás: A szomszédos országok határmenti területeiről szavazókat regisztráltak és a szavazás napján buszoztattak.

Bizonyíték: polgármesteri nyilatkozat, választási nyilvántartás, szavazóbiztosok tanúvallomása.

2. Állítás: választókerület-manipuláció.

Bizonyíték: a Fidesz újrarajzolta a választási körzeteket. Az eredmények elemzése azt mutatja, hogy a Fidesz által elnyert körzetek kisebbek
.

3. Állítás: szavazatvásárlás.

Bizonyíték: szavazóbiztosok tanúvallomása.


4. Állítás: Szavazók megfélemlítése.

Bizonyíték: szavazóbiztosok tanúvallomása

5. Állítás: A szavazatmegosztás sokkal gyakoribb volt a billegő körzetekben és a határmenti településeken.


6. Állítás: A Fidesz választási pártokat hozott létre.

Bizonyíték: ugyanazok a személyek bukkannak fel.

7. Állítás: Beavatkozás volt a számolási folyamatba.

Bizonyíték: látássérült hivatalnok tanúvallomása.

8. Állítás: Manipulálták a szavazatokat.

Bizonyíték: szerbiai sajtójelentések, kinyitott szavazóborítékok, külhoni magyarok körében elért 96 százalékos Fidesz-győzelem.

9. Állítás: Nem világos, hogy pontosan hányan szavaztak, a legrosszabb esetben azért, mert egy szavazó többször szavazott, jobb esetben csak inkompetencia miatt.

10. Állítás: Az átjelentkezett szavazók több mint 1 százalékának eltűnt a szavazata.

11. Állítás: A szavazás napján leállt a helyi szavazási eredmények benyújtásának online rendszere, ám az eredményeket már azelőtt bejelentették, hogy megjavították volna azt.

12. Állítás: A választási szoftvert Fidesz-közeli emberek készítették...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.