2019. május 22., szerda

OROSZ PÉNZBŐL VÁSÁROLTA PECINA ORBÁNNAK A MÉDIABIRODALMAT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.05.21.


Ausztriában a kormány belebukott annak a tervébe is, amit Orbán megcsinált, de Magyarországon mindenkit kielégít egy hazug válasz, hogy Orbán “üzleti ügyekkel nem foglalkozik”. Holott a futballon kívül kizárólag üzleti ügyekkel foglalkozik, normális esetben a futball is üzlet lenne, de Orbán a futballban felszámolta az egészséges piaci viszonyokat, és ezzel megadta a kegyelemdöfést az egyébként is haldokló magyar futballnak

"Orbán csak üzleti ügyekkel foglalkozik, az ország megszállása, a jogállam felszámolása, a sajtószabadság megfojtása ugyanis mind üzleti ügynek álcázott politikai akció, és Orbán azzal tartja távol magától ezeket a törvénytelen és antidemokratikus lépéseket, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, ezek pedig üzleti ügyek. Ez egyáltalán nem így van, ez csak a látszat. A Strache-ügy jobban lebuktatta Orbánt, mint az osztrák alkancellárt. Strache elmondta, hogyan szállta meg és tartja fogságban orosz segítséggel Orbán Magyarországot."

Mindennél világosabban kiderül ez a Strache-ügyből, amelyben a lemondott szélsőjobboldali alkancellár az Orbán-modellt ajánlotta az orosz kormányhoz kapcsolódó nőnek. Felajánlotta magát az oroszoknak, hogy Ausztriából is csináljanak Magyarországot, ő lenne az “osztrák Orbán”. Ennek módja pedig a sajtószabadság felszámolása, a média megszerzése, és azon keresztül a polgárok becsapása, félrevezetése. A sajtó a demokratikus rendszerrel szembeni államcsíny kulcsa. Orbán első lépése is a médiatörvény és a közmédia megszállása, majd a sajtó legfontosabb bástyáinak “üzleti ügyeknek” álcázott elfoglalása.

Strache a tisztességtelensége miatt bukott meg, hogy milyen aljas tervre képes. Mindaz, amit elmondott, csak egy terv. De a minta, amelyről a tervet vette, megvalósult bűncselekmény, orosz részvétellel még a hazaárulás büntetőjogi tényállását is kimeríti. Orbán, aki nagyon is gyakorlott a strómannok használatában (gyakorlatilag a kormány körüli oligarchák, magyar üzleti élet egy stróman-hálózat, a valódi tulajdonos Orbán), Heinrich Pecinát strómannként használta, aki az Orbántól kapott megbízás alapján “felvásárolta”, megszerezte azokat a médiumokat, amelyekre Orbán rámutatott. A pénzt ehhez az oroszok adták, és Orbán ezt a pénzt törvénytelen közbeszerzések formájában juttatja vissza az oroszoknak. Így az oroszok egy gyarmatot és gazdasági befolyást is szereztek, hogy Orbán a sajtón keresztül bebetonozza a saját hatalmát.

Strache nem annyira magát, mint Orbánt buktatta le, akiről Simicska Lajos már korábban elmondta, hogy az RTL Klub megvásárlásának terve idején azt mondta, hogy a csatornát bármikor megveszi neki a Roszatom. Ez a Roszatom kapta meg az Orbán által minden felhatalmazás nélkül, egyszemélyben eldöntött Paks II. beruházás kivitelezését, amely egy 12 milliárdos projekt. Orbán a napokban fogadta a vári kolostorában a Roszatom vezetőjét a megállapodás és a projekt részleteivel kapcsolatban. A Pecina és az oroszok közötti láncszem csak következtetés, amelyet egy vizsgálatnak kellene feltárnia, de az biztos, hogy Pecina egy stróman, aki saját pénz nélkül vásárolt, Orbán részére szerzett meg sajtóorgánumokat, vagyonelemeket, és Orbánnak zárta be, végezte ki a Népszabadságot is. Pecina egy bűnöző, akit más ügyeken csalásért felfüggesztett börtönre ítélték. Legalább egyszer találkozott Orbán Pecinával Bécsben, ami a sajtóban is megjelent. Pecina végül mindent átpasszolt “Mészáros Lőrincnak”, aki beadta Orbán “sajtóalapítványába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.