2019. június 22., szombat

MEGSZŰNIK AZ UTOLSÓ KESZTHELYI SZABADSTRAND, MIKÖZBEN A VÁROSI PARTSZAKASZ KORMÁNYKÖZELI ÜZLETEMBEREKHEZ KERÜLT

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2019.06.22.


Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára a keszthelyi képviselő-testület nemrégiben döntött a város utolsó szabadstrandjának felszámolásáról. A Népszava szerint a strand helyén egy budapesti vállalkozás „kutyás élményparkot” és piknikkertet hozna létre. A majdnem egy hektáros területet a Sziládi-Kovács Tibor vezette Kutyabarát internetes oldalt működtető cég névleg egymillió forintért kapja meg öt évre, ám a városnak nem kell kifizetnie ezt az összeget, csupán vállalnia kell, hogy ezidő alatt évente 200 ezer forint értékben reklámozza az élményparkot és a város más programjait.

Egy ilyen jó pozíciójú telek esetében ez az összeg konkrétan aprópénz, 200 ezer forintért egyetlen AirBnb-n meghirdetett keszthelyi apartmant csak egy hónapig lehetne bérelni, nemhogy egy ekkora telket egy évre.

Kovács Viktória önkormányzati képvisel (DK), aki egyedüliként szavazott nemmel a szabadstrand felszámolására, a Népszavának elmondta:

„Több szempontból is érthetetlen és felháborító a döntés. A strandot eddig ingyen használhatta bárki, az élménypark viszont fizetős lesz. Az ötletről ráadásul még a helyi kutyás szervezetek sem tudtak. A strand rögtön a balatoni bringakörútról nyílik, és ez volt az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, volt vizesblokk, s még meg is tudtak mártózni a Balatonban ingyen.

Keszthelyen ezzel megszűnt annak lehetősége, hogy bárki ingyen mártózhasson meg a Balatonban. Az elmúlt években ezzel párhuzamosan a város fennmaradó partszakasza teljes egészében a Fideszhez, főként Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégek és üzletemberek kezébe került...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.