2019. július 4., csütörtök

SZÉTESŐBEN MÁRKI-ZAY PÉTER MOZGALMA

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2019.07.04.


Két elnökségi tag már távozott, a működés és gazdálkodás nem átlátható, komoly belső ellentétek feszítik a szervezetet – erről beszélt több alapító is a Népszavának.

Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról, a független képviselő levélben jelentette be elhatározását – tudta meg a Népszava. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak. (Ábrahám Júlia - aki Hadházy Ákossal együtt korábban az LMP színeiben politizált - már korábban lemondott.) 

A független parlamenti képviselő a Népszavának megerősítette a hírt, de nem akarta bővebben kommentálni. Mindössze annyit mondott: "nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”. 

Úgy tudjuk, van még más vezetőségi tag is, aki fontolgatja, hogy lemond. - Az utóbbi időben semmi értelme az elnökségi üléseknek, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a Mozgalomban, hogy ezek az alkalmak gyakran csak egymást sértegető vitákba fulladnak. Volt, hogy kiabáltunk egymással. Ez senkinek nem hiányzik - fogalmazott forrásunk. Egy másik alapító tag pedig azt mondta, "nem cáfolja", hogy a szétesés szélére került a Mozgalom. 

A háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak. Többen például azt mondták, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy „belső kört” alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől, ráadásul ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, míg mások a baloldal felé is nyitnának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.