2019. július 3., szerda

ORBÁN KIVÉGEZTE A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁT (IS)

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.07.02.


Széchenyi István, a legnagyobb magyar, létrehozta a Magyar Tudományos Akadémiát, Orbán Viktor, a legjelentéktelenebb és legaljasabb magyar, kivégezte a Magyar Tudományos Akadémiát. Technikailag a kutatóhálózat leválasztásával és “államosításával” kiüresítették az MTA-t, a maradékot pedig lépésenként ellehetetlenítik és felszámolják. A tudományos kutatást politikai célok és állami ideológia alá rendelték, felszámolták a tudomány szabadságát, amely a nemzeti önrendelkezés egyik alappillére.

Már az is nevetséges, hogy parlamenti döntés látszatát adhatják egy ilyen diktatórikus lépésnek, és vannak emberek, akik elhiszik, hogy ami a magyar Parlament épületében zajlik, az egy országgyűlés. Nem is beszélve azokról az “ellenzéki” politikusokról, és megbocsáthatatlan bűneikről, akik a jelenlétükkel ezt a hamis látszatot megdják Orbánnak, amikor felszámolja a Magyar Tudományos Akadémiát. Azt írják a magyarországi lapok, hogy “a parlament” megszavazta. Még az is hazug, hogy a “Fidesz” megszavazta, mert ilyen párt nem létezik. Az Orbán-vezette bűnszervezet nem politikai pártok módjára működik.

Állítólag “tüntetnek” az MTA épülete előtt, de ha valaki beletekint az élő online közvetítésbe, akkor sétálgató embereket lát és éppen egy gitáros énekelget. Nincsenek tisztában a magyar emberek a tüntetés fogalmával. Nem tudják, hogyan kell kifejezni a véleményüket. Nemhogy egy diktatúrában, de még egy demokráciában is hangot adnak, szó szerint, az ellenvéleményüknek. Akik gitározgatnak, s énekelgetnek, nem tudják, hogy amikor az ország diktátora felszámolja a tudomány szabadságát, osotba tökfilkók irányítása és kontrollja alá kényszeríti a tudományt, a kutatást, azzal az ország agyát bénítja le, és a jövőt számolja fel? Ilyenkor nem gitározni, hanem ordítani kell, és követ ragadni. Ez még fejlett demokráciákban is így van, nemhogy egy diktatúrában.

Ami ezután következik, az már csak aprómunka, ide-oda elbújtatva eltakarítják a maradék romokat, az áltudományos intézetek majd megalakítják az Orbán-féle illiberális akadémiát, amelyet mágiában, magyar őstörténetben hívő elmebetegek vezetnek majd, akiknek munkássága még az interneten is a szenny kategóriájába tartozott. A valódi tudósok, kutatók vagy feladják a kutatás szabadságát, és pénzt keresnek a NER-ben, vagy ha meg akarják tartani a szakmájukat, a kutatói szabadságukat, az emberhez méltó életüket, külföldre távoznak. Magyarország csak a tehetetlenek és a hülyék gyülekezőhelye marad, akik fölött egy bűnszervezet uralkodik, amely még azzal is megalázza őket, hogy mindezt “kereszténységnek”, “nemzetinek” és “államnak” nevezi, ahelyett, hogy megtisztelné őket egy géppuskasortűzzel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.