2019. augusztus 20., kedd

AZ UTAZÓTÁSKÁBA PAKOLT 490 MILLIÓTÓL A KORMÁNYFŐ BUZIZÁSÁIG ÉRT A MACEDÓN BOTRÁNY

INDEX
Szerző: MAKAI JÓZSEF
2019.08.20.


„SEMMIKÉPPEN SEM ENGEDEM MEG, HOGY NÉHÁNY BŰNÖZŐ, EGY HIÚ ÚJSÁGÍRÓ ÉS, ELNÉZÉST KÉREK AZ LMBT-KÖZÖSSÉGTŐL, EGY BUZI MEGDÖNTSE EZT A KORMÁNYT”

– mondta Zorav Zaev. A szociáldemokrata kormányfő a helyi albánok fegyveres lázadását lezáró, úgynevezett Ohridi-megállapodás aláírásának tizennyolcadik évfordulóján tartott fogadáson utalt az észak-macedóniai kormányt és igazságszolgáltatást megrázó botrányra. „Nem. A végsőkig harcolni fogunk, és mindenki felel majd a tetteiért” – mondta a B92 szerint. Zaev nem egészen két hónappal azután buzizott, hogy a fővárosban, Szkopjéban megtartották az első Pride-felvonulást. Múlt kedden a Twitteren bocsánatkérés gyanánt azt írta: a kifejezéssel a Zsarolás-affér gyanúsítottjának jellemére, nem pedig a szexuális irányultságára utalt.

Lehet, hogy zsaroló, de van stílusa: Bojan Jovanovszki – azaz Észak-Macedóniában csak Boki 13 – valóságshow-szereplőből lett celeb Louis Vuitton utazótáskába pakoltatta az akkurátusan kötegelt 50 eurós bankjegyeket (a vélhetően mobillal készített felvételen az is látszik, hogy valaki 500 eurósokat számlál, majd egy lapon címletek szerint összegzik a megszámolt pénzt). Egy hang kicsit nehezményezte, hogy sok az 50 eurós, de a macedóniai bankok leginkább ilyennel tudnak szolgálni, különösen, ha 1,5 millió eurót (kb. 490 millió forintot) kell összeszedni. Ezután a felvételen az látszik, hogy Boki 13 panyókára vetett kabátjában és feltűnően rövid nadrágjában kisétált a házból. Táskahordozóként vele volt Zoran Milevszki, akit Macedóniában Zoki Kicseecként, azaz Kicsevói Zokiként emlegetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.