2019. augusztus 28., szerda

BANÁNKÖZTÁRSASÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.08.27. 


A jó politikus bölcs és előrelátó. Már tizennégy évvel ezelőtt is az volt országunk mai Szent Vezére. Sőt, már a bölcsőjében is, ha volt neki olyan.

„Alternatív szavazatszámláló rendszer kiépítését tervezi a FIDESZ a 2006-os választások esetleges csalásainak kiszűrésére….egy alternatív számítógépes rendszert mi is fel fogunk állítani, hogy ne csak egyetlen állami csatornán lehessen összesíteni az eredményeket, hanem erre a törvények adta kereteken belül alkotmányosan mi is képesek legyünk” (Origo, 2005. Még a másik Origo.)

A mai törvények is lehetővé teszik ezt, meg a tákolmányosan kreált Alaptörvény is? Mert ha igen, most valaki a még létező ellenzék soraiból sürgősen keressen néhány hozzáértő informatikust. Juttasson minden urna mellé saját szavazat számlálót, aki, ha másképp nem megy, legalább strigulákkal egy papírra jegyezze fel a valódi szavazatokat.

Bár, azt, hiszem, már teljesen mindegy. Akkor kellett volna reagálni, amikor először felröppent a hír, hogy a kedves és szerény, ám Bill Gates-nél azért okosabb LöLö cége megveszi a T-Systems nevű vállalatot. Az amúgy vegetáló 4iG, ami nagy mellénnyel indult, vezető szereplőként kívánt megjelenni megalakulásakor még a nemzetközi piacokon is – szerény véleményem szerint csak azért lett összegründolva, hogy rátehesse mancsát a Nemzeti Választási Iroda számítógépeire és azok működésére. Beleértve, természetesen, a szavazatszámlálást is. Igaz, idén júniustól már Jászai Gellértnek hívják a fő tulajdonost, akit Mészáros szent jobb kezeként tart számon az üzleti világ. De így mégsem lóg ki annyira a lóláb, papíron nem Lölö a főnök. Jaj, Istenem, a szentháromság új megtestesülése…szó nem érheti a ház elejét, ha csak a főbejáratot nézzük. Ott sem Viktorok, sem Lőrincek nem szerepelnek a névtáblákon.

Az őszi választásokon immár nem kell görcsölnie a FIDESZ-nek azon, hány határon túli magyart kell sürgősen beterelni-buszoztatni az országba, ellenőrzés nélkül, az urnákig. Bár az is lehet, hogy a látszatot még megpróbálják fenntartani, demokratikusan beengedve az ukrajnai magyarokat, hogy szavazzanak Sopron önkormányzatának összetételére.

Teljesen felesleges. A nem Mészáros érdekeltségű, nem parancsra működő nemzethy iroda ajtaján már nyíltan, felemelt sisakkal bemasíroztak az új katonák, informatikusok álruhájában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.