2019. augusztus 28., szerda

KOMJÁTHI: TISZTÁN LÁTSZIK A SZAVAZATVÁSÁRLÁS

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2019.08.28.


Örül minden olyan állami juttatásnak, ami nem Orbán Viktor rokonainak, barátainak és ismerőseinek jut, a közmunkásoknak a választás előtt adandó 54000 forintnak mégsem tud örülni – mondta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke. A Suzukiból kirúgott szakszervezeti vezető számára pedig szolidaritást kért.

Komjáthinak azért vegyül üröm az örömébe, mert „tisztán látszik szavazatvásárlás; nemhogy nem old meg helyzetet, de még éket ver emberek közé” a közmunkások 54 000 forintja – mondta a Közmunkás Szakszervezet volt társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Míg a nyugdíjasok automatikusan kapják a rezsiutalványt, a 110 000 közmunkásnak meg kell igényelnie a pluszpénzt, mégpedig azoknál a közszolgáknál, akiket a kormány semmibe vesz, pedig neki dolgoznak. Akik hosszú évek óta nem kaptak fizetésemelést, s akiktől 5 nap szabadságot elvett a kormány.

Arra a felvetésre, miért kapnak a közmunkások gyakorlatilag egy 13. havi fizetést, míg a nyugdíjasok 9000 forintnyi rezsiutalványt, Komjáthi azt felelte: A „Fidesznél semmi sincs véletlenül, mindent megmérnek. (…) ’Mindenki annyit ér, amennyije van’ – ugye, emlékszünk erre a mondatra Lázár Jánostól? Megmérte a Fidesz azt, hogy kinek mennyi az ára. (…) Úgy néz ki, hogy van egy olyan réteg, akinek ez az ára, a közmunkásoknak ez az ára.”

„Sokan feltették a kérdést, miért kell most adni 54 000 forintot, amikor két kiló krumplival meg lehetett venni az előző választáson a közmunkásokat. Azt azért látni kell, hogy vélhetően egy fideszes (…) országgyűlési képviselő már összelopott annyit, hogy tudja finanszírozni ezt a krumplipénzt. De most polgármester-jelölteknek, képviselőjelölteknek kellene ezt a pénzt előteremteni. Így most központilag megsegítik őket 54 000 forinttal, megtámogatják.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.