2019. augusztus 29., csütörtök

ITT A VÁLASZTÁSI SZEZON, INDUL A VOKSTURIZMUS

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: UNGÁR TAMÁS
2019.08.29.


A fürdővárosban 2018 áprilisa óta 22 százalékkal nőtt a szavazásra jogosultak száma. A beköltözőknek nincs nyoma, hiteles magyarázat nincs, a rendőrség nyomoz.

2014-ben kormánypárti polgármestere lett Harkánynak, és a képviselő-testületbe csak a Fidesz-KDNP jelöltjei kerültek be. A győzelemben része volt Varga Lászlónak, aki a kormánypárti jelöltek kampánycsapatát erősítette. Most viszont Varga független jelöltként elindul volt fideszes barátai ellen. Az 50 éves közgazdász, vállalkozó azért döntött így, mert szerinte a város tapodtat se ment előre az elmúlt öt évben, sőt. A politikus választásra készülve megnézte, hogy az elmúlt években miképp változott a szavazók száma Harkányban, és nem hitt a szemének. A voksolásra jogosultak tábora ugyanis drámaian felduzzadt az elmúlt 16 hónapban. A 2018 áprilisában, a parlamenti választáson 3462-en voksolhattak a dél-baranyai városban, az augusztus 23-ai adatok szerint viszont 4225-en mehetnek el szavazni. Ez azt jelenti, hogy Harkányban 22 százalékkal több lett a választópolgár tavaly április óta. 

Varga – mivel az elmúlt másfél évben összesen három új ingatlant adtak át Harkányban – arra gondol, hogy a 763 új szavazó java fiktíven költözött be a városba, és ők csak azért jelentkeztek át ide, hogy a város sikertelensége miatt meggyengült Fidesz jelöltjeit voksaikkal újabb győzelemre segítsék. Az átjelentkezők bázisát talán azok a közeli falvak adják, véli Varga László, ahol a helybéliek csakis köztévét néznek, közrádiót hallgatnak, s feltétel nélkül elhiszik a kormány propagandáját. Ezekben a falvakban 70 és 100 százalék között van a Fidesz támogatottsága, így, ha 20-30 választó – papíron elköltözik egy-egy községből –, az nem befolyásolja az ottani választási erőviszonyokat. 

Varga László a fentiek okán feljelentést tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon okirathamisítás gyanújával. Az ügyben a siklósi kapitányság nyomozást indított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.