2019. augusztus 7., szerda

MÁLTA VAGY NÉMETORSZÁG?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Dorina
2019.08.07.


Dorina immár hét éve él külföldön, gyakorlatilag ingázva Németország és Málta között. Mindkét helynek vannak előnyei és hátrányai, ezeket próbálta meg összeszedni, feltéve a kérdést: hol lenne érdemesebb hosszú távon élni.

„Magyarországon születtem és életem 17 éves koromig. Idén már a hetedik éve, hogy külföldön élek illetve dolgozom. Egy-másfél éves periódusokban ingázom Málta és Németország között.

Szeretek új embereket megismerni, új munkakörökben kipróbálni magam, új tapasztalatokat elsajátítani, idegen nyelven beszélni és tanulni. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy Magyarországra visszatelepedjek.

Miután leérettségiztem, azonnal külföldre költöztem. Jelenleg hitelügyintézőként dolgozom egy online bankban a szigeten. Az elmúlt 7 évben megfordultam már egy pár munkahelyen mindkét országban, illetve a németeknél laktam több helyen is: kisvárosban, faluban, nagyvárosban, északon, keleten, délnyugaton.

Ha Németországban tartózkodom, hiányzik Málta egy bizonyos része, ha pedig Máltán vagyok, vannak dolgok, amiket Németországból hiányolok. Teljesen más világ a kettő.

Sokat gondolkodtam ezen a napokban... nemrég a holland főnökasszonyommal beszélgettünk erről a témáról elég hosszan. Úgy döntöttem, szeretném most pár pontban összehasonlítani a mediterrán szigetet Európa legnagyobb gazdasági hatalmával. Megpróbálok racionális tényeket közölni, és kevésbé személyes elfogultság alapján megírni a cikket...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.