2019. szeptember 30., hétfő

CSALÁDJÁNAK ADJA BÉRBE AZ ÖNKORMÁNYZATI CÉG ÜGYVEZETŐJE A POMÁZI KASTÉLY KONYHÁJÁT

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: Átlátszó
2019.09.30.


Az üzlet akkor jó, ha nekünk fial. Jól látja ezt egy rutinos vendéglátós, aki remek szerződést kötött a pomázi önkormányzat tulajdonában álló céggel, majd átült a másik oldalra, és most ő a bérbeadó. 

Pomáz a Pilis kapuja – tartja a mondás. Az Észak-Pest megyei településen nincs túl sok látnivaló, ide nem érkeznek csőstül a turisták, mint a szomszédos Szentendrére. Ha mégis, akkor vagy kirándulni indulnak, vagy a Teleki-Wattay kastélyt keresik, ami néhány éve esett át teljes felújításon. Az 1773-ban, barokk stílusban épült kastélyban ma szálló és egy állami zeneiskola működik, illetve kedvelt és felkapott esküvői helyszín.

A Pomázi Zenekastély Nonprofit Kft. kezelésében álló épület ügyvezetője jelenleg Dikácz Péter, a cég 100 százalékos tulajdonosa pedig Pomáz város önkormányzata. A konyhát, ami az esküvőkhöz a cateringet biztosítja, a felújítás óta a Sapezok Kft. bérli: évente 7.560.000 forint bérleti díjat fizet a városnak, azaz havonta 630 ezer forintot.

Ez nem tűnik túl soknak a rendezvények számához viszonyítva, hozzátéve, hogy a Sapezok Kft. eredménykimutatásai szerint 2017-ben a nettó árbevételük 281,4 millió forint, 2018-ban pedig 302,4 millió forint volt. A jól prosperáló cég alapítói között van a már említett Dikácz Péter szentendrei vendéglátóipari szakember.

Dikácz 2015. április végén kivált a cégből, hogy új területen próbálja ki magát, és – már ugyanez év májusától – menedzselje a kastélyt. A cégben a helyére Dikácz Nikoletta került, aki Dikácz Péter gyerekeinek anyja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.