2019. szeptember 30., hétfő

ROGÁN FELESÉGE SARKA KATA PÁRJÁVAL BESZÁLLT A TENISZBIZNISZBE

24.HU
Szerzők: VITÉZ F. IBOLYA, KÁLNOKI KIS ATTILA, BITA DÁNIEL
2019.09.30.


A városmajori teniszközpont új üzemeltetője Bessenyei István, a Rogán család főbérlője, a felügyelőbizottságban az edzőnek tanuló miniszterfeleség személyesen is feltűnik.

Nemrég a fitneszüzletben bukkant fel a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal felesége, Rogán-Gaál Cecília, legújabban pedig az első számú fővárosi teniszklubban jelent meg fontos pozícióban – tudta meg a 24.hu. A Városmajorban működő Budai Tenisz Centrumról van szó, a miniszterfeleség pedig – aki Facebook-oldalának tanúsága szerint teniszedzői tanulmányokat folytatott a Testnevelési Egyetemen – a bérlő-üzemeltető cégben, az Excellent Game Mozgásakadémia és Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-ben lett a felügyelőbizottság tagja. Az ellenőrző testületben Rogán-Gaál mellett helyet kapott az olimpiai bajnok úszónő, Risztov Éva és a teniszklub egyik edzője, Kaszás Benjamin is.

A teniszcégben a tulajdonos is változott nemrég: Bessenyei Istvánt jegyezték be az üzletrészek többségi tulajdonosaként. Bessenyei a kormány kedvenc őrző-védő vállalkozásában, a Valton Sec Kft.-ben érdekelt, és emellett párjával, Sarka Katával Rogánék legközelebbi üzleti köréhez tartozik. Sarka azonban nemcsak Rogán-Gaál Cecília barátnője és üzlettársa, nemrég kiderült, hogy a miniszter felesége Bessenyei 3000 négyzetméteres XII. kerületi, Felhő utcai luxusvilláját bérli (a 444.hu szerint meglehet, hogy a Rogán család közösen használja az ingatlant a luxemburgi címmel is rendelkező Bessenyeivel és Sarkával).

A városmajori teniszközpont bérlő-üzemeltető vállalkozó párosa eddig a hazai teniszéletben egyaránt jól ismert vállalkozó, Hamar Gábor és az egykor Európa-bajnok kalapácsvető, Gécsek Tibor volt. Őket váltotta ki Bessenyei István, akinek ajánlata információnk szerint visszautasíthatatlanul gáláns volt. Úgy tudjuk, Bessenyei teljes egészében kivásárolta a két üzletembert, az Excellent Game Kft.-ből, noha cikkünk írásakor Gécsek Tibor még kisebbségi tulajdonosként szerepelt az újonnan, 180 millió forinttal alapított Tenisz Projekt Kft.-n keresztül, de információink szerint ez csak átmeneti állapot. Mindez azért is érdekes, mert a korábbi atléta lánya, Gécsek Fanni a hazai tenisz nagy ígérete, alig 18 éves, de sorozatban a második évben lett magyar bajnok párosban, és az MTK versenyzőjeként ő is a Városmajorban készül. A Budai Tenisz Centrum ugyanis az MTK tulajdona...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.