2019. szeptember 10., kedd

HA VAN VALAMI, AMI NEKTEK ÚGY ISTENIGAZÁBÓL BETENNÉ AZ AJTÓT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.09.10.


...ha a digitalizáció a legtávolabbi faluban élőkhöz is eljutna. Ha a mindentől elzárt, kiszolgáltatott, függőségbe taszított polgárok belépnének a digitális korba. Hatalmas érvágás lenne az nektek.

Viszont egy dolgot tényleg nem értek. Ha száguld, hasít, dübörög a magyar gazdaság, mi ez a hepcia, amivel a nemzet második legnagyobb közgazdásza, a Matolcsy nevű nekiesett a nemzet harmadik legnagyobb közgazdászának, Varga Mihálynak? Az első számú értelemszerűen a sufnijogász, de ezt leírni sem kellene, annyira evidens.

Varga: Vége van az új magyar Aranykornak, ennyi volt, hét évig tartott, de most vége van, mint a botnak.

Matolcsy: Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? Jó hírem van: nincs vége, még évtizedekig tart, és a végén sikeresen felzárkózunk a nyugati fejlettséghez és életminőséghez. A felzárkózás folytatható, mert rátaláltunk a receptre és kreatívan megújítjuk a magyar modellt. Azért, mert nálunk a politika versenyelőny és nem versenyhátrány.

Akinek van bátorsága, végigrághatja magát a jegybankelnök ősi mexikói mondással kezdődő és a Talmud bölcsességével végződő, nagyívű semmitmondásán. Nem állítom, hogy nem vicces amikor a slepp egymás torkának ugrik, de azért az milyen szép már, amikor a független MNB védi meg a kormányt a kormány egyik tagjától, csak mert azt állította, hogy recesszió következik. Ez egy igen hülye vicc. Ráadásul ha valóban eddig tartott az Aranykor, vagyis ha nem Matolcsy hagymázas toporzékolásának adunk hitelt, akkor mi jön ezután?

Korán van ahhoz, hogy belegondoljunk, mindenesetre a finnek nem fostak be Orbán és a sakálmédiája mocskolódásaitól: mindenképpen a jogállamiság betartásához kötnék az uniós kifizetéseket. Persze, ez akkor is még mindig jövő idő, ha véletlenül sikerül is átvinni a javaslatot, úgyhogy egyelőre Mészáros, vagy ha pont nem Mészáros, akkor a kölykei még lazán harácsolhatnak, mint az állat. Most éppen az van, hogy 11 helyett 17 milliárdért újítják fel a zánkai gyerektábort. Közben példának okáért a MÁV rohad szét a munkaerőhiánytól, ha az egyetlen alkalmazott beteg lesz, be kell zárni a pénztárt a Keleti pályaudvaron, mert nincs ki beálljon a helyére, viszont a Simonka nevű bűnöző falujában évekig épült a kurva nagy semmi százmilliókból, milliárdokból.

Úgy tűnik, még mindig szivárog a zártkörű kötcsei szeánsz. Az egyik ordas szivárgás az, hogy Orbán azon mesterkedik, hogy vagy házassághoz, vagy pedig szexuális orientációs korlátozáshoz kötné az örökbefogadást. Eddig sem volt könnyű gyereket örökbe fogadni, de így a melegekkel ki lehet baszni. Házasságot nem köthetnek, következésképpen egyedülállóként/bejegyzett élettársi kapcsolatban élve meg majd semennyire nem tudnak örökbe fogadni. Döbrögi megtalálta a kiskaput, ami bántotta a keresztény elmebaját, de ívesen leszarja, hogy nemzetközi jogot sérthet az illiberális dögvész új fokozatra kapcsolásával.

A másik ordas szivárgás az, hogy miközbena gyűrött igénytelenség azon agyal, hogyan tudná egyre szűkebbre összehúzni a pórázt a nép nyakán, Kötcsén kábé szót sem ejtett az egészségügyről. Az alattvalói szerint azért, mert „e terület kívül esik a miniszterelnök horizontján.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése