2019. szeptember 10., kedd

IZOMBÓL TÖKÖN RÚGTA MAGÁT FERENCVÁROS

INDEX
Szerző: SZALAI
2019.09.10. 


Hatalmas üres telek áll Ferencváros egyik legfelfutóbb részén, a Balázs Béla utca 24–28.-on. Nemrég került magánkézbe, most kezdték hirdetni az oda építendő nagy, nyolcszintes lakópark lakásait. Izgalmas végigkövetni, hogy ez hogyan jött létre, hiszen kívülről úgy tűnik, mintha az önkormányzat mindent megtett volna, hogy megszívassa magát ezzel a privatizációval.

Az ingatlanjait egyébként is dinamikusan értékesítő IX. kerületi önkormányzat 2015 őszén úgy gondolta, hogy eladná a Balázs Béla utca 24–28. közötti hatalmas blokkot. Az ingatlanokon rosszabb állapotú, de szép, alacsony bérházak sorakoztak, amiket a kerületi szabályozási terv védendő értéknek javasolt (a Fiatal Műemlékvédők Egyesületének képein még látszik a legtöbb homlokzat).

Pont elég rossz a piaci helyzet

Az önkormányzat ennek ellenére inkább el akarta bontatni a házakat és eladni ezeket a telkeket. Ami teljességgel a saját döntési hatáskörük – ha teljesen új házakat akartak oda, megtehették. Ehhez 2015. november végére értékbecsléseket készítettek az ingatlanokra, a két külön értékbecslőjük 424 millió és 465 millió forintra értékelte a telkeket (bontás után). Úgy már csak 114 és 160 millió forintos árat kalkuláltak a telkekre, ha a vevő kötelezettsége a bontás.

Az értékbecslők nem voltak kiemelkedően jó véleménnyel a piaci helyzetről.

Jelenleg a válsághelyzet miatt jelentősen csökkent a kereslet

– írja le együk például arról, hogy miért használ korrekciókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése