2019. szeptember 30., hétfő

ORBÁN MEGÜZENTE A NYUGATNAK, MI A VELE VALÓ KIEGYEZÉS FELTÉTELE

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.09.29.


...Orbán az együttműködés feltételeit is megnevezte:

- Az EU-nak el kell fogadni a keleti és a magyar berendezkedést,
- Fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal.

"Nem vagyunk hajlandóan uniós pénzből finanszírozni a velünk ellenséges Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját, mi nem küldünk hozzájuk efféle politikai aktivistákat, hát ők is vigyék haza Közép-Európából a sajátjaikat."

Orbán szerint az EU-nak fel kell hagyni a kormányok elleni a rejtett akciókkal, és nem juttathatnak hatalomba pártokat ilyen eszközökkel.

"Ibizából egy is elég volt."

Az unió költségvetése nem arra való, hogy a liberálisoknak tetsző csapatokat, médiumokat finanszírozzák, tüntetőket, aktivistákat képezzenek ki, és vessenek be nálunk – mondta Orbán, aki szerint Macedónia instabilitásáért, Románia bajaiért is a rejtett beavatkozás a felelős, Washington és Brüsszel liberális hálózati jelentik a legnagyobb veszélyt a közép-európai térség békés nyugodt életére. “Politikai trükkökkel és fake news hálózatok tucatjaival kell szembe néznünk” – sorolta Orbán, aki szerint Európa “egybentartása” azon múlik, hogy ezek a “beavatkozási kísérletek” elszűnnek-e.

A nyugati kormányoknak küldött üzenet mellet a miniszterelnök belföldre is üzent.

Szerinte például azért kell a nagyvárosok polgárainak is a Fideszre szavazni, mert ő ugyan megvétózza az uniós kvótaterveket, de a következő lépésként a nagyvárosok vezetőivel fognak majd tárgyalni. Szerinte Szeged lesz az első számú betelepítési célpont.

Orbán nem fukarkodott a jelzőkkel a Fidesz méltatásánál. Az ország legrégibb hagyományú és lelkiségű pártja szerinte új rendszerváltást hajtott végre.

Az eredmények közé sorolta, hogy egy valódi, működő államelméleti modellt, egy magyar kereszténydemokrata államot hozott létre. „Demokrácia igen, liberalizmus nem!”

Az első rendszerváltás a szovjet világ megszüntetése volt. A második – szerinte – keresztény rendszerváltás is volt.

A beszédben többször kitért arra, hogy szerinte a szocialisták nem értik, hogy milyen szerencséjük volt, hogy „ép bőrrel megúszták” az előző ciklusokat. Orbán kijelentette, hogy csak a Fideszen múlott, hogy az utcai forradalom helyett az alkotmányos utat választották.

A megválasztásával kapcsolatban elmondta, jó oka volt arra, hogy most ne álljon elő a személyi változás javaslatával, bár a “kisködmönnek” lehetett volna új gazdája.

"Tudjátok, nálunk ökölszabály, ha valaki nagyon akar egy pozíciót, ha láthatóan eszi érte a fene, akkor azt semmiképpen nem kaphatja meg, mert a sóvárgás vége csak a bukás lehet."

Orbán szerint a legfontosabb szabály, hogy a pártban munkát osztanak, nem pozíciót, és nem hatalmat. Kijelentette: most nagyon örül, hogy erre a munkára megválasztották, mert „most jön a java, az igazán nagy dolgok most jönnek, és ebből semmiképp sem szeretne kimaradni”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.