2019. október 14., hétfő

A VÁROSOK NÉPE VÉGRE FELÉBREDT MÉLY ÁLMÁBÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.10.14.

Valami megváltozott, valami végre történt ebben az országban! A fene sem gondolta volna – noha persze mindannyian reménykedtünk benne – hogy csoda történhet. Bíztunk abban, hogy az ellenzéki összefogásnak – és az utolsó napokban kirobbant Borkai-ügynek – köszönhetően az ország gondolkodni képes fele felébred végre, és átgondolt döntést hozva arra adja le voksát, akinek a legnagyobb esélye lehet megszorongatni, vagy akár le is győzni a kormánypárti jelöltet. Így lett, a magyar városok lakói végre felébredetek. Mert ugyan lehet, hogy az országos térkép ismét narancssárgára váltott, fideszes győzelemről – ezt ezúttal Orbán sem mondta ki – nem beszélhetünk, hiszen temérdek várost veszítettek el az ellenzéki összefogásnak köszönhetően. A legnagyobb és talán legfontosabb város pedig Budapest, amely Orbán számára a legnagyobb érvágást jelenti.

Noha tolták a propagandát kegyetlenül, a saját intézeteikkel felmérették a választások várható végeredményét, de olyan szinten mellé lőttek, hogy öröm volt nézni. Karácsony Gergely igen súlyos vereséget mért – közel 50 000 szavazattal többet szerzett – Tarlós Istvánra és vele a Fideszre. És ha ez még nem lenne elég, a közgyűlés a mai naptól ellenzéki többséggel működik, ami azt jelenti, hogy a fideszes káderek nem lehetetleníthetik el Karácsony munkáját. Orbán persze ezt még megteheti, azonban azzal könnyen saját magát lőheti lábon, hiszen a főváros kivéreztetésével jóval több haragost szerezne magának, mintha együttműködne Karácsonnyal. Az, hogy melyik utat választja majd a miniszterek elnöke, egyelőre a jövő kérdése, noha beszédében együttműködést ígért.

A főváros mellett 10 megyeszékhelyet is elveszítettek, ami igen komoly fegyvertény az ellenzéki összefogásnak. Megmutatták ugyanis, hogy nem csak hogy megszorítható, de akár le is győzhető a Fidesz, annak ellenére is, hogy csalások tucatjait követték el a választók szeme láttára. Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter szintén elverte a magát függetlennek hazudó Grezsa Istvánt, akinek kampánya nem állt másból, mint Márki-Zay Péter folyamatos lejáratásából. Ebből nem kértek Vásárhelyen, mint ahogy nem kértek – többek között – Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Pécsen, Dunaújvárosban, Tatabányán, Érden, Salgótarjánban, Gödöllőn és Egerben sem. A városok végre nemet mondtak a NER rendszerére, végre nemet mondtak Orbán Viktor országrablására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.