2019. október 6., vasárnap

HOGYAN KÖLTÖZZÜNK OLASZORSZÁGBA?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.10.06.


Olaszország rendkívül vonzó lehet, ki ne szeretne a tengerpart vagy valamelyik gyönyörű város közelében élni, nem is beszélve a cappuccinóról, a szuper pizzákról, tengeri herkentyűkről. Mindez persze turistaként nagyszerű, de mi a helyzet, ha oda is költöznénk?

Nos, ebben az esetben a kép már nem feltétlenül ennyire rózsás, azaz akad mit bőven átgondolni Olaszmamma szerint, márpedig ha valaki, akkor ő aztán tudja.

„Ha olaszországi költözésen töritek a fejetek, akkor vegyétek figyelembe, hogy ez nem Németország vagy Svájc, és főleg nem a pár évvel ezelőtti London, ahová majdhogynem elég volt csak megérkezni, kopogtatni egy pár ajtón és ha mást nem is, de mondjuk pizzafutárkodni viszonylag könnyen lehetett.

Azzal az eshetőséggel most nem számolok, hogy egy munkahely már tárt karokkal vár itt kinn mondjuk kiküldetés vagy hasonló keretében, mert akkor aztán tényleg csak a dolce vita marad, aggódjanak mások. Ha azonban kalandvágyból szállsz fel a repülőre, akkor ezeket tartsd észben:

Elengedhetetlen a jó olasz nyelvtudás

Az olaszok nem kifejezetten tűnnek ki a tömegből acélos idegennyelv-tudásukkal, így már az első lépéseknél komoly falakba ütközhetünk, ha nem tudunk megszólalni olaszul. Az angol nem elég.

Trentino-Alto Adige régióban lehet olyan szerencsénk, hogy megelégszenek a német nyelvtudással, de azért ez Olaszországnak egy elég apró szelete. Arról nem beszélve, hogy a társasági életünknek is eléggé betesz, ha nem értünk szót az ismerősökkel és csak kézzel-lábbal mutogatva fejezzük ki magunkat.

Bár ez utóbbi alkalmazásában eléggé profik ezért az olaszok is. Az olasz mellett azért beszélj jól más nyelveket is, mert ez lesz az, amiben kitűnsz majd a tömegből és vonzóvá válhatsz a munkaerőpiacon is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.