2019. október 29., kedd

ÍGY IS LEHET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GYÖRGY
2019.10.28.


Pikó András szombat reggeli bejelentése szerint megoldották a jogi problémát, hétfőn reggel már csak alá kell írnom az utasítást “a bérlakások kiürítésére vonatkozó eljárások felfüggesztéséről”. Ez lényegében annyit jelent, hogy még a november 15-i kilakoltatási moratórium életbe lépése előtt meghozott döntés szerint senkit nem fognak utcára tenni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesz kilakoltatás esetenként, hanem azt, hogy egyetlen embert vagy családot sem lakoltatnak ki addig, ameddig nem találtak számára megfelelő lakhatást. Ezek után tehát azok, akik heteken belül kénytelenek lettek volna elhagyni otthonaikat, hogy aztán vagy az utcán, vagy egy hajléktalan szállón próbálják meg újra felépíteni az életüket, időt kaptak. Időt kaptak arra, hogy megoldják a lakhatási problémáikat.

Pikó szerint a Facebookon komoly vita alakult ki a döntést követően, ezért fontosnak érezte elmondani azt, hogy nem engednek el tartozást, de megvizsgálnak minden egyes esetet. Ez egy olyan döntés, amelyre nem volt példa az elmúlt jó pár évben. A fideszes kerületi vezetők ugyanis nem éppen arról voltak híresek, hogy erősen azon dolgoztak volna, hogy megoldják a kilakoltatásra várók helyzetét, pláne nem Sára Botond. A fideszes vezetők azzal voltak elfoglalva, hogy a szociális bérlakásokat a rokonaiknak és családtagjaiknak ár alatt kiosztogassák, a sokszor devizahitel-tartozásuk miatt fizetni képtelen családokat pedig gond nélkül az utcára tegyék. Az emberség nem jellemző az Orbán-kormányra, annak ellenére sem, hogy elviekben keresztény kormányzás folyik ma Magyarországon.

Józsefváros új polgármesterének első döntését sokan üdvözölték, a Város Mindenkié csoport szociálpolitikusa, Misetics Bálint pedig azt kérte, hogy a többi kerület is csatlakozzon a Pikó-féle irányhoz. Ez több ellenzéki kerületben is előfordulhat, azonban arra nem érdemes számítani, hogy bármelyik olyan kerület is, amely a Fidesz uralma alatt ál, csatlakozna az ötlethez. Nem csak azért, mert az Orbán-kormány embertelenségéről ismert, hanem azért is, mert minden, ami ellenzéki, az rossz és elítélendő. Olyan nincs, hogy valamit a másik oldalon jobban csináljanak, mindent el kell ítélni.

Nem véletlen, hogy Pikó András ellen komoly lejáratókampány indult a Fidesz részéről még a választást megelőzően, hiszen vélhetően tudták, hogy az, amit ő képvisel gyakorlatilag szöges ellentéte a Fidesz kereszténynemzeti gondolkodásmódjának. Pikó nem csak papol arról, hogy meg kellene segíteni a kerület bajba került lakosait, hanem valóban segít is nekik. Éppen csak hogy átvette a kerület vezetését, de máris azon dolgozik, hogy az ígéretei megvalósuljanak. Ez szokatlan lehet azok számára, akik az utóbbi években még nyomokban sem találkoztak ilyesmivel. Az elmúlt években ugyanis sok helyen azt szokhattuk meg, hogy a választási ígéretek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, ezért már meg sem lepődtünk azon, hogy az ígéretekről sorra derült ki, hogy azok ígéretek is maradnak örökre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.