2019. október 12., szombat

KUBATOV-LISTÁT GYÁRTÓ AKTIVISTÁT FOGOTT AZ ELLENZÉK KAPOSVÁRON

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2019.10.11.


Kubatov-listát gyártó aktivistát értek tetten Kaposváron, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje feljelentést tett az ügy miatt.

Pénteken délután a kaposvári ellenzéki összefogás szimpatizánsainak sikerült lefényképezniük az úgynevezett Kubatov-lista négy oldalát – írta meg a kpsvr.hu független hírportál. A lap szerkesztőségébe Horváth Ákos, az ellenzékpártok – DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom - által támogatott Kaposváriakért Egyesület polgármesterjelöltje vitte be a Kubatov-listát. 

A vonalkóddal is ellátott lapokon kaposvári szavazók nevei és adatai szerepelnek lakcímmel és a legtöbbször telefonszámmal. A nevek mögötti karikákba a kormánypárti aktivistáknak betűkódokat és számokat kellett beikszelniük: a T a támogatókat, az E az elutasítókat, a B a bizonytalanokat jelölte, az N azokat, akiket nem találtak otthon, az R a rossz címeket, a G az egyéb kategóriát, az M a mozgássérülteket, a H az elhunytakat, a K az időközben elköltözötteket. Az elkapott fideszes aktivista elmondta: figyelmeztették őket, a feldolgozás érdekében csak vastag filccel jelölhetnek, és minden más megjegyzést tilos hozzáfűzniük. 

Horváth Ákos a kpsvr.hu-nak elmondta, az érintett társasház lakóinak feltűnt az aktivista, aki szisztematikusan járta a lakásokat. Kérdőre vonták, majd lefényképezték a nála lévő íveket, melyeket elküldtek az ellenzéki polgármesterjelöltnek. Horváth Ákos közölte, még pénteken feljelentést tesznek a rendőrségen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése