2019. október 2., szerda

ORBÁNT A PÉNZZEL LEHET MEGFOGNI – VÉLI AZ EURÓPAI PARLAMENT HELYETTES ELNÖKE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2019.10.02.


Időnként elszivárognak a hírek hozzánk, néha értesülünk róla, hogy más országokban is látják, mi történik Mária nemzetikeresztény, illiberális országában. Többnyire azért eléggé egyedül érezzük magunkat. Ez nem igazán jó, hiszen ha ez az ország, ha mi is tagjai vagyunk az uniós közösségnek, akkor azt nem elég mondani, érezni is szükséges.

Ezért fontos ez az alábbi felvétel, mely az ARD német televízió kulturális magazinjában került adásba a napokban. A magyar sajtó nem igazán számolt be róla, vagy csak én nem láttam. Igaz, a magyar feliratozás kemény és időigényes munka, sokkal egyszerűbb a már elkészült anyagot „örökbe fogadni” és úgy reklámozni, mint saját teljesítményt.

Két elszánt kolléga munkájának köszönhetően elkészült a fordítás és a feliratozás a műsor készítőinek jóváhagyásával, így most a Szalonna olvasói is megbizonyosodhatnak arról, hogy nem vagyunk annyira egyedül, mint azt sokszor gondoljuk. Más országban is pontosan látják Orbán mesterkedéseit, megértik a sunyi húzásait. Máshol is látják azt a rombolást, amit mi belülről élvezhetünk, és megértik annak valódi célját.

Ez a videó az oktatás elfideszesítéséről, az oktatás résztvevőinek megfélemlítéséről, az autonómia felszámolásáról, a tudományos élet bedarálásáról, lényegében a jövő elrablásának kísérletéről szól. Hogy mennyire lesz sikeres a kísérlet, az rajtunk is múlik, de az Unió egész közösségén is múlik. Meglátjuk. Mindenesetre érdekes megfigyelni, hogyan látják a magyarországi történéseket külföldön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.