2019. november 15., péntek

HOGYAN HITELTELENEDIK EL KOMÁROM, KOLOZSVÁR ÉS NAGYSZEBEN UTÁN A FIDESZ NEMZETI ÜGYEKBEN IS?

ÁTLÁTSZÓ / DOTOHO BLOG
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2019.11.14.


A nemzeti identitás kizárólagosságának erőltetése napjaink európai valóságának, az Európai Uniónak a tagadása. A Momentum nemzetpolitikai paradigmaváltása egy újabb kormányzati mítoszt leplezett le. A Fidesz nem lehet minden magyar pártja.

Régen látott reakcióhullám kísérte az ún. „nemzeti oldalon” az ellenzéki Momentum párt két politikusának szlovákiai és romániai politikai szereplését. Történt, hogy Fekete-Győr András, a pártelnök a liberális USR-PLUS kolozsvári kampányrendezvényén támogatásáról biztosította a romániai elnökválasztáson induló Dan Barnát, míg Donáth Anna, a párt EP-képviselője a Progresszív Szlovákia/Együtt liberális pártszövetség komáromi rendezvényén szólalt fel.

A felmerülő panaszok lényege, hogy a magyarországi Fekete-Győr egy román jelöltet támogatott az elnökválasztáson a szintén elinduló romániai magyar jelölt helyett, míg Donáth Anna a magyar és a szlovák(iai) identitás egyidejű megélésének fontosságára hívta fel a figyelmet a szlovákok és magyarok lakta dél-szlovákiai településen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.