2019. november 15., péntek

NÉMI ADOK-KAPOK UTÁN MEGVÁLASZTOTTÁK BARANYI KRISZTINA ALPOLGÁRMESTEREIT FERENCVÁROSBAN

INDEX
Szerző: BIROM
2019.11.14.


Hét sürgősségi módosító indítványt nyújtottak be az Új Pólus néven megalakuló frakció tagjai, ezek közül hat javaslat napirendre vételéről kellett elsőként dönteni a teljesen újjá alakult fővárosi IX. kerületben. 

11 igen, 5 nem, és 2 tartózkodás mellett napirendre vették az első javaslatot, és hasonló arányban ment át a többi előterjesztés is, ami láthatóan furcsa volt a Fidesznek. Alaposan ellenzékbe került ugyanis a kormánypárt a IX. kerületben. Hiába nyomtak mindenre nemet, bombázták kérdésekkel a jegyzőt a szinte levegőnek nézett polgármester jobbján, nem tudták megakasztani az önkormányzat új vezetését.

Baranyi Krisztina megkapta ugyanis csütörtök délután Ferencváros kulcsait, és hatalmas tapsot is kapott a kerület új, hivatalba lépett polgármestere, amikor a helyi választási iroda vezetője ismertette a választási eredményeket a IX. kerületi képviselő-testület alakulóülésén. Az egyéni választókerületek győzteseinek és a kompenzációs listáról bejutottak nevének felsorolásakor is járt a taps, Baranyi pedig mosolyogva ismertette: 18 fővel határozatképes a testület.

Ezután az új polgármester esküt tett, amihez elsőként az LMP-s országgyűlési képviselő, Csárdi Antal gratulált, egy magenta virágcsokor kíséretében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.