2019. november 6., szerda

ORBÁN ÉS AZ ÉLŐSKÖDŐ V4 ORSZÁGOK HÁBOROGNAK, HOGY KEVESEBB PÉNZT KAPNAK “BRÜSSZELTŐL” - A POSZTKOMMUNISTA ORSZÁGOK ÚGY KÖVETELIK AZ UNIÓS PÉNZT, MINTHA AZ NEKIK JÁRNA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.11.05.


Orbán Viktor a gyakorta csak gyarmatosítónak és elnyomónak nevezett “Brüsszel” ellen tiltakozik, mert a gyarmatosítók kevesebb pénzt akarnak adni az eddigieknél. Felsorakoztak mellette a V4 (Vérszívó 4) országok vezetői is, különösen a korrupcióról és az uniós pénzek elveréséről híres Andrej Babis cseh miniszterelnök, aki azt mondta: „A csökkentés elfogadhatatlan. Ugyanakkor prioritásként kell kezelni, hogy a támogatási pénzeket értelmesen költhessük el. Lehetőséget kell kapnunk arra, hogy a beruházásokról önállóan, nemzeti szinten dönthessünk.” Ez a potenciális tolvaj hangja, aki tiltakozik, ha nem lophat.

Az Unió ugyanis egyre inkább arra törekszik, hogy a támogatásokat közvetlenül azoknak adja, akik felhasználhatják. A “nemzeti szinten” felhasznált támogatások egy része eltűnik és gyanús korrupciós ügyek veszik körül őket. Ez konkrétan is érintette Babist, akinek továbbra is nagyon fontos, hogy az uniós támogatások az ő “ragadós” kezén menjenek át. Ebben nyilván osztja a véleményét Orbán is, akinek a veje nevéhez kapcsolódik az OLAF által feltárt ügy, ahol csak azért nem került sor uniós eljárásra, mert Orbán inkább nem nyújtotta be a számlákat az EU-nak, hanem a magyar adófizetőkkel fizettette ki a Tiborcz István által meglovasított 3 milliárd forintot.

Az illiberális fasizmus flé hajló, korrupcióval fertőzött, nacionalista posztkommunista országok számára létérdek, hogy az általuk pocskondiázott, gyalázott, leszólt nyugateurópai liberális demokráciák polgárai pénzét megkapják. Leginkább a kohéziós pénzeket, mert ezeket nem kell visszafizetni, mivel az uniós átlaghoz való felzárkózást szolgálják. Ezek a pénzek vannak leginkább veszélyben, ezekből épülnek a “kisvasutak” és a hasonló projektek, már ha épül belőle valami egyáltalán. Ezeken lehet hízlalni a családot, az oligarchákat és etetni a holdudvart. A V4 országok, élükön Orbánnal, leginkább ezeket a pénzeket hiányolják, és ezek csökkenése miatt háborognak. Noha ezeknek a története kizárólag egy bűncselekménysorozat keretében írható le.

Orbán azt mondta: “Igazságot akarunk!”, de ez a mondata teljes mértékben értelmezhetetlen. Ez ugyanis azt jelenti, mintha neki és cinkostársainak bármi “járna”, és valaki a járandóságukat tartaná vissza. Ez a pénz azonban senkinek nem jár. Ezt az Európai Bizottság határozza meg az uniós költségvetésben. Ez a gyarmatosító “Brüsszel” ajándéka, a többi uniós támogatással együtt, ami nélkül az Orbán-rendszer rég összeomlott volna. Ezért is fontos nekik, hogy az Unió továbbra is zavartalanul finanszírozza az Unió első fasiszta államát, és mindazokat, amelyeket megfertőz. Támogassák az EU gyengítését és szétverését, Putyin erre irányuló terveit, amelynek legfőbb végrehajtója Orbán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.