2019. november 5., kedd

ÚJABB 9 ÉVRE POLT PÉTER LETT A FIDESZ VÉDŐÜGYVÉDJE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.11.04.


Bejött a papírforma, Áder János javaslatára a parlament kormánypárti többsége újabb kilenc évre Polt Pétert választotta legfőbb ügyésszé. Áder államfő nyilván alaposan megfontolta, jelölje-e Poltot egy újabb ciklusra, végül úgy találta, hogy akárcsak ő maga, Polt is független a kormánytól, ráadásul szakmailag annyira megfellebbezhetetlen, hogy semmi akadálya annak, hogy őt jelölje erre a posztra. A parlament kormánypárti többsége is alaposan mérlegelt, mielőtt szavazáskor megnyomta volna a gombot, ám hiába vizsgálódtak napestig, úgy találták, hogy Poltnál pártatlanabb legfőbb ügyészt keresve sem találnának Magyarországon.

Persze, csak vicceltünk a bevezetőben. A helyzet ennél sokkal súlyosabb: Magyarországon 2010 óta egy volt fideszes politikus, Polt Péter vezeti az ügyészséget. (Ő korábban, 2000 és 2006 között már volt legfőbb ügyész.) Kevés ember van ma Magyarországon, aki nem a Fidesz emberének tartja Poltot, emiatt sokaknak komoly fenntartásaik vannak az ügyészség függetlenségével kapcsolatban. Az országnak az a fele, amely nemcsak a kormány sajtójából tájékozódik, például azt is tudja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz hatalmának egyik legfőbb bástyája a Polt Péter vezette ügyészség.

Nem mellesleg személyi összefonódások árnyalják a Polt Pétert pártatlan, a munkáját szakmailag magas színvonalon, a kormány befolyásolásától függetlenül végző szakembernek mutató képet. Polt Péter harmadik felesége, Polt-Palásthy Marianna évekig a Magyar Nemzeti Bank egyik elnökhelyettese volt, havi közel 5 millió forintos fizetéssel, nagyobbik lánya pedig ugyanennek a Magyar Nemzeti Banknak frissen végzett, a harmadik feleség által havi 500 ezer forintos fizetéssel alkalmazott jogi munkatársa. A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy Polt-Palasthy Marianna már nem az MNB havi ötmillió forintot kereső HR-vezetője, mert idén augusztus végétől a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) elnökhelyettese lett. Egyébként Polt Petra, az említett jogi végzettségű Polt-lány, Tarsoly Csaba titkárának az élettársa, Tarsoly Csaba pedig, ha még emlékeznek a nevére, annak a Quaestor nevű cégnek volt a vezetője, amely bedőlésével több milliárdos kárt okozott a befektetőknek, valamint a magyar államnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.