2019. december 8., vasárnap

A TÉNYEK MAKACS DOLGOK...

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2019.12.08.


Jelen esetben számokról lesz szó. Kicsit unalmas, tudom, viszont időnként hasznos ahhoz, hogy jobban lássuk a valóságot. Nem a párhuzamost, amiben a magyar „nagyok” élnek, csak azt, ami a kisebbek életét is nagyon komolyan befolyásolja.

Év vége van, a napi rutinfeladatok mellett összesítéseket, beszámolókat, konkrét számokat is elvárnak az ember lányától a másmilyen nagyok – a regionális és az uniós főnökség. Ugyan, számoljatok már, gyerekek, két terepmunka között, kellenek az adatok.

Kellenek, egyetértek, bár utálom csinálni, mint minden adminisztrációt. Mert bár emberekről és az ő sorsukról szólnak majd a táblázatok, ez mégis a nemszeretem része a munkának. De meg kell csinálni, így belebúvárkodtam magam mindenféle statisztikába.

Muszájból a KSH adatai között is próbáltam eligazodni. Menekültügyekkel foglalkozva minden magyar hírre is kíváncsi vagyok a témában. A napokban újra, mert állítólag ismételten meg kell hosszabbítani a migráns-helyzettel kapcsolatos (v)álságcirkuszt. A valódi krízishelyzetekről órákig tudnék beszélni, de most hegyeznem kell az agyam a magyar határon tapasztalható rettenetes állapotra. Amelyet csak a kivezényelt több ezer rendfenntartó tud kordában tartani. Pár centis alagutat ásott valaki, állítólag, a remek kerítés alatt. Amin át árut csempészni esetleg lehet, átkúszni embernek nemigen. Képtelenségnek tartom, hogy valamelyik hazánkfia benyeli ezt a sületlenséget, de tudom, mennyi minden lenyelésre került az elmúlt években, így maradok akár egyedül is a véleményemmel.

Na szóval, KSH adatok. Először az angol nyelvű verzió kerül a képernyőre, és bármennyire keresem, nem találok idén júniusi adatoknál frissebbeket. Vannak oszlopok, ahol már áprilisban lefagyott az adatfeldolgozás, a legszembetűnőbb ezek közül a „menedékjogot kérők” rovat. Tiszta véletlen lehet, én nullára tippelek, de az mégis csak olyan ciki, egy kiválóan teljesítő, gazdaságilag dübörgő, tejjel-mézzel folyó …isztánban, hogy inkább nem kell eleget tenni annak az uniós kötelezettségnek, amit úgy hívnak: korrekt adatszolgáltatás.

Akkor jöjjön az unalmas rész, néhány szám. 2018-ban 671 ember kért hivatalosan menedékjogot Magyarországon. Legtöbbjük iraki, pakisztáni és szíriai. Horribilis szám, kétségtelenül. Bőségesen elegen lennének ennyien is ahhoz, hogy elpusztítsák a magyar kultúrát és az európai civilizációt. És indokolja ez a szám azokat a milliárdos költségeket, amelyek az undorító kerítést védelmező rendőrök, katonák és kutyák emésztenek fel. Nem tőlük sajnálom a fizetést – a hülye intézkedések háborítanak fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.