2019. december 30., hétfő

AZ ÚTKERESŐ FIDESZ ÉS A LETOLT GATYÁVAL ÁLLÓ POLITIKUSOK UTÁN MI JÖN?

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2019.12.30.


Eddig nem látott politikai durvaságot hozott 2019, de Lázár János szerint az elmúlt harminc év legdurvább, legvadabb és legfontosabb választási kampánya 2022-ben jön. Jövőre erre a kampányra és a választásra fognak készülni a pártok, és eldől az is, képes-e megújulni a Fidesz és Orbán Viktor, valamint arra is választ kaphatunk, ki az ellenzék vezető ereje.

"Ez nagyon durva kampány volt, féltettem Gergőt".

Ezt mondta az önkormányzati választások éjszakáján Tordai Bence, aki Karácsony Gergelyre utalt. 2019 több dolog miatt is fordulópont volt a magyar politikában, és ez semmi jót nem ígér 2020-ra.

A centrális erőtér vége

A Fidesz által felépített centrális erőtér már a májusi EP-választáson megrepedni látszott, amikor a kormánypárt ugyan nyert, de nem lehetett elégedett. A kétharmados győzelem elmaradt, az Európai Néppárton belüli tagsága azóta is a levegőben lóg, ráadásul az ellenzéki oldalon a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció és a fiatal erő, a Momentum Mozgalom erősödött meg. A májusi választás és annak eredménye már előrevetítette, milyen őszre lehet számítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.