2019. december 14., szombat

CHIKÁN ATTILA: AHOL AZ ALAPVETŐ GAZDASÁGI ÖSSZEFÜGGÉSEKET SEM LÁTJÁK, OTT CSAK BALHÉ LEHET

G7.HU
Szerző: KASNYIK MÁRTON
2019.12.14.


Az évek alatt szép lassan elfogytak a diákok az ELTE közgazdászképzéséről, és évek óta nem találnak jó oktatókat sem, ezért az ELTEcon jövőre már nem indít új évfolyamot – mondta Pete Péter a második G7 Podcast Liveon.

Ez a második alkalom, hogy valódi emberekből álló közönség előtt vettük fel műsorunkat, most Pete Péterrel és Chikán Attilával beszélgettünk a magyar közgazdászképzés aktuális ügyeiről a Rajk László szakkollégiumban. A beszélgetést a fenti lejátszás gombra is meg lehet hallgatni, de jobb feliratkozni ránk valamelyik okostelefonos podcast appban. Most már Spotify-on is be lehet követni minket.

A ELTEcon oktatóinak egy része a Corvinuson folytatja, a maradók pedig befejezik a most futó évfolyamok tanítását. Pete szerint a képzés elhaláshoz hozzájárult az is, hogy átálltak az angol nyelvű oktatásra, ugyanis miközben a magyarok kiszorultak, addig külföldről nem a legjobb képességű diákok jöttek.

A hagyományos értelemben vett közgazdaságtani képzés Magyarországon gyakorlatilag megszűnőben van Pete szerint. A közgazdász úgy látja, hogy aki igazán szeretne, az továbbra is meg tudja tanulni a közgazdaságtant – hiszen a létező szocializmus időszakával ellentétben most már nem lehet megállítani a tudást a határon -, de ez oktatási intézmények nélkül összehasonlíthatatlanul nehezebb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.