2019. december 2., hétfő

EZ LETT MÁRA A NORMALITÁS. TÍZ ÉV ALATT ÖSSZEHOZTÁK, DE LEGALÁBB SOKBA IS KERÜLT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.12.02.


Hellohello! Jó reggelt kívánok, itt az új hét és vele együtt a váltáska is. Tegnap óta december is van, meg egy mínusz 10 fokon is túl vagyunk, ami ma csak rosszabb lesz, amennyiben támad a havazás és az ónos eső. Mondjuk december 2-án én jobban örülök ennek, mint amennyira a 28 foknak tudnék örülni. Árnyékban. De ez mind semmi ahhoz a háborús hétvégéhez képest, amelyben részünk lehetett, ha jól figyeltünk. Amelyből nekem még mindig nem sikerült teljes mértékben magamhoz térnem. Erről valószínűleg kizárólag én tehetek, és egyáltalán nem a Fidelitas nevű keltető tisztújító ideológiai dühöngője, ahol – lássuk be -, az elvtársak és az az egy elvtársnő, akit felengedtek a színpadra verset mondani, igen nagyot mentek.

A háborúval kapcsolatban kívánkozik ide többszörösen is az egyik legfelkapottabb kortárs szerző (izraeli történész), Yuval Noah Harari ama tézise, amely szerint egy autokráciában a népnek nincs politikai hatalma, így könnyebben küldik őket háborúba. Magukat nem öletik meg szívesen az emberek, másokat viszont már igen. Egy diktátor könnyebben elküldi az embereit háborúba, mint egy választott parlament.

Valami hasonlót fogalmazott meg, ennél még kiválóbban a nemrég elhunyt Vekerdy Tamás: Ha majd meghalljuk egy nagy „államférfi” szájából, hogy utolsó csepp vérünkig küzdeni fogunk a hazánkért, a kultúránkért, a fehér faj felsőbbrendűségéért, a proletariátusért, tök mindegy, miért, jusson eszünkbe, hogy mindig, de mindig a te utolsó csepp véredre gondol a szónok, sose a sajátjára.

Ezúttal a hatalmas államférfi (aki nem diktátor, de igénye az volna rá, és sokan másoknak is) gondosan távol tartotta magát a szónoklástól, de remélhetőleg senkinek nem jut eszébe ezért őgyávaságát felmenteni az alól, ami cserébe az összes többi katonája, kiemelten a Kósa nevű száját elhagyta. Fogalmam sincs, mi következik az után, hogy a magát az antiszemitizmussal összefüggésben a zéró tolerancia pártjának és kormányának hazudó Fideszben az utánpótlásnak tartott ünnepi eligazításon az egyik kivénhedt áldemokrata belezsidózik a rivaldafénybe (a „zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilast megszavazni”). Pedig itt van a kertek alatt, és mindenféle kockázat nélkül kijelenthetem, hogy valami még ordasabb következik. Ehhez csak az az undorítóság fogható, hogy az egész banda szombat délután óta kussol, hogy Kósa lemondásának és jobbfenéken eltűnésének híre nem nem futott körbe a médián, hogy a Fidesz nem kért bocsánatot ezért az öblös antiszemita bűzt árasztó kiszólásért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.