2020. január 19., vasárnap

MERT JOGÁLLAMOKBAN EZ A NORMÁLIS ÜGYMENET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.01.19.



...Ha egyszer majd valamikor újabb 100 év nemzeti kesergés, köpködés, utálkozás után esetleg megfogalmazódik valamiféle igény arra, hogy a dicső múlt kémlelésétől elzsibbadt nyakkal, egymás eltaposása és kiirtása helyett hasznosabb dolgokkal is megtölthetnénk az életünket. Ahelyett, hogy nehézsúlyú maffiózók és politikai szélhámosok aljas uszításainak engedve folyton az ellenséget keressük a másik emberben. A nagy közös magyar nyomorúság asztalánál.

Nem áltatom magam azzal, hogy ez a fajta lealjasodás kizárólag a napos oldalon sütkérezők sajátja, azt viszont állítom, hogy ahol tíz éven keresztül a kormányzás a közvélemény napi szondáztatásához, a néplélek legprimitívebb rezdüléseihez, az emberek legsötétebb ösztöneinek felkorbácsolásához igazodik, és folyamatosan ezekre rezonálnak a kormányzati kommunikációs halálhörgések, ott előbb-utóbb nem lehet betemetni a társadalmi árkokat.

Ahol közvélemény irányított szondáztatása kizárólag a „kormányzati kommunikációs stratégia megalapozását”, vagyis az éppen aktuális démonok és kollektív ellenségek beazonosítását szolgálja, egy idő után már nem árkok, hanem feneketlen szakadékok keletkeznek a társadalomban.

Ahol a miniszterelnök azért kezd el – a propagandagyár hátszelében – ordenáré módon cigányozni, a rabok, balliberális ügyvédek, bíróságok, jogvédő szervezetek (a sor végtelen a migránsok, melegek, Soros-bérencek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, liberálisok tengelyen) ellen uszítani, mert a Századvég és egyéb közpénzből finanszírozott gittegyletek megmérték, hogy van rá kereslet, ott – bármilyen hihetetlen még mindig – előbb-utóbb mindenkire rákerül a következő célkereszt, bárkire megadhatják a következő kilövési engedélyt. Mert az állampárt abból a hatalmas felismerésből él, hogy ócska, lebutított kommunikációs hadviseléssel sokkal könnyebb hatalmon maradni, mint értelmes, a közjót szolgáló, az országnak perspektívát nyújtó intézkedésekkel. A már most is látható/beláthatatlan következmények meg okozzanak másoknak fejfájást, hol érdekli ez őket.

Ezért van az most éppen, hogy „börtönbizniszről” óbégatva (Völner Pál: súlyos bűnözők is milliókat tesznek zsebre dörzsölt ügyvédek segítségével, mindenféle mondvacsinált ürüggyel indított perek révén), sorosozva, már össze is fércelték azt a kormányhatározatot, amely azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését. Orbán péntek reggel beleásította az elfideszesített rádiója mikrofonállványának kipirult orcájába a hergelő kinyilatkoztatásait, szombatra pedig már kormányhatározatba is foglaltatott az igéje. Mert jogállamokban ez a normális ügymenet. Egyetlen apróság maradt ki a miniszterelnök fröcsögő hazudozásából, meg az államtitkár elvtárséból is. A rossz körülmények miatt kifizetett kártérítésekkel a magyar állam jogerős bírósági ítéletet (!!!) hajt végre, olyan hatályos magyar jogszabályok alapján (!!!), amelyeket ő maga hozott (!!!). 2016-ban, a második kétharmad dübörgése idején.

Eltekintve attól, hogy ezzel a silány, értelmezhetetlen, gyalázatos jogászkodó sufnimunkával éppen a nagypályás bűnözők áldozatait szívatják meg a legjobban (lásd: az Olaszliszkán meggyilkolt tanár, Szögi Lajos ügyét; éljen és virágozzék Varga Judit, valamint a hazugság igazsgágügyi minisztérium áldozatsegítésének éve), még csak nem is az a szóra érdemes ebben, hogy máról tegnapra írják át a jogszabályokat. Hát hiszen az eddig sem jelentett problémát nekik. Szerintem a lényeg az, hogy ezután még halovány elvárás se legyen, hogy legalább a saját törvényeiket tartsák már be. Az a lényeg, hogy ha bármilyen ügyben van elég ökölbe szorult kéz és agy, amely felsorakoztatható a kormány tetszőleges társadalmi csoportot vegzálni hivatott gazembersége mellett, akkor lehessen arra hivatkozni, amire most is hivatkoznak. Ha ahhoz gyávák és gerinctelen is, hogy kimondják: ki nem szarja le a törvényeket, a jogszabályokat, az emberi jogi handabandákat, ha a magyar emberek igazságérzete sérül és a magyar nép lelkén horzsolások keletkeznek amiatt, hogy 60 szerencsétlen szegregált roma fiatal családja javára döntött a bíróság...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.