2020. január 13., hétfő

NYUGDÍJPÉNZ: MUTATJUK, MIVEL JÁRT A LEGJOBBAN - A TAVALYI HOZAM 0,05 SZÁZALÉK ÉS 23 SZÁZALÉK KÖZÖTT SZÓRÓDOTT

AZ ÉN PÉNZEM 
Szerző: Az Én Pénzem
2020.01.13.


Tavaly – számolta ki az Azénpénzem.hu – akadt olyan nyugdíjpénztári megtakarítás, ami majdnem 23 százalékot hozott. A másik véglet az igen-igen karcsú, 0,05 százalékos hozam lett, legalábbis a nettó eszközértékek alapján, és azokat a pénztárakat nézve, amelyek egyáltalán közzétesznek adatokat.

A magánnyugdíjpénztári tagok döntő többsége 9 év alatt közel megduplázta a nyugdíj-megtakarítását, miközben az infláció ez idő alatt mindössze 21 százalék volt. A legtöbb részvényt tartó növekedési portfólióban 12,7-14,4 százalék között fialt a pénz – számolta ki az Azénpénzem.hu pénztárak év végi (2019. december 31-i) árfolyamadatai alapján.

A remek teljesítmény persze nem csak a magán-, hanem az önkéntes nyugdíjpénztárakat is jellemezte. Már a nem teljes évre vonatkozó adatokból is jól látszott, hogy akik tavaly a céges juttatási palettáról levették a nyugdíjpénztári megtakarítást, nagyon rosszul jártak. (Erről részletesen itt írtunk.) Az éves adatok esetenként még az akkor számoknál is jobbak lettek. Különösen a fiatalabb megtakarítók örülhetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.