2020. február 4., kedd

ÉVI 5,4 MILLIÓ FORINTOT KÖLTÖTT A SZENT MARGIT KÓRHÁZ A FIDESZES GAZDASÁGI IGAZGATÓ LUXUSAUTÓIRA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RUTAI LILI
2020.02.03.


Farkas Anna, az óbudai Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz egyik képviselőjelöltje volt Gyöngyösön. A momentumos Derda Ádám által kikért adatok szerint Farkasnak 2017-ben a kórház 4 luxusautót bérelt, és bruttó 5,4 millió forintot költött rájuk közpénzből.

Farkas Anna Gyöngyösön született, és ma is ott él. Egészségügyi menedzseri és gazdasági üzemmérnöki diplomával rendelkezik. 2010 óta dolgozik az egészségügyben, 2012 óta a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója. 2019-ben Gyöngyösön a 7. választókerületben indult a Városom, szeretlek Egyesület-FIDESZ-MPSZ-KDNP koalíció képviselőjeként.

A Kékesonline portálnak a tavalyi kampány során elmondta, hogy hálás a sorsnak, Bús Balázsnak, Óbuda tavaly leváltott Fideszes polgármesterének, és dr. Badacsonyi Szabolcsnak, az idén januárban, Kásler Miklós által indoklás nélkül elbocsátott kórházi főigazgatónak, amiért a fővárosban fejlesztheti szakmai tudását.

Ugyanebben az interjúban fejtette ki Farkas azt is, hogy jó szakmai kapcsolatot ápol dr. Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterével, Varga Mihály pénzügyminiszterrel, a Fidesz egyik egykori alelnökével, továbbá munkakapcsolatot alakított ki Tarlós István ex-főpolgármesterrel is.

„Soha nem hagytam el a várost, most sem, mikor a munkám Budapestre szólít.” – írta a tavalyi kampányszövegében. Talán a Gyöngyös és Budapest közötti körülbelül 80 kilométeres táv miatt van az, hogy az ő részére bérelt gépjárművek sokkal nagyobb távolságokat tesznek meg, és sokkal többe kerülnek, mint a kórház főigazgatójának vagy a dolgozóknak bérelt gépjárművek.

Derda Ádám (Momentum) III. kerületi képviselő és átláthatósági tanácsnok ugyanis közadatigénylésben kérte ki a Szent Margit Kórház által bérelt gépjárművek adatait, és meglepően nagy számokat kapott válaszul.

Tavaly nyáron óbudai lakosok jelezték nekem, hogy korábban többször is luxusautókat láttak a kórház parkolójában és bizonyára a vezetőségből használhatja őket valaki. A helybeliek felháborítónak tartották ezt úgy, hogy nem is olyan régen a kórház dolgozói önkéntes munka keretében festették ki az intézmény egyik osztályát, mert nem volt pénz festékre. Ez indított arra, hogy kikérjem a vonatkozó adatokat és lássam a valós képet. Az adatokból egyértelműen látszik, hogy feltűnően sokat költöttek a nyilvánosan a Fidesszel szimpatizáló gazdasági igazgató gépjárműbérlésére.” – mondta Derda az Átlátszónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.