2020. február 25., kedd

LEHET, HOGY TÖRVÉNYES, DE BIZTOSAN ERKÖLCSTELEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.02.25.


A magyar politikusok – egyébként a világ egyéb tájaira is jellemző ez – valami egészen gusztustalan módon képesek visszaélni pozíciójukkal és hatalmukkal. Sokszor a törvényeket is áthágva jutnak extra jövedelmhez, ami már csak azért is undorító, mert egyébként is jóval többet keresnek, mint azok az átlagemberek, akik valóban keményen meg is dolgoznak a fizetésükért. A hazai politikusok egy jó része soha nem dolgozott egyetlen percet sem a piacon, hiszen már az iskola elvégzését követően bekerültek a pártok szárnyai alá – ez különösen igaz a Fideszre, amelynek ernyőszervezete, a Fidelitas már szinte gyermekkortól csábítja a magyar fiatalokat politikai szektájukba –, hogy aztán politikusokként éljék le egész életüket. Persze a politikában is lehet nagyot alkotni, hiszen az ő szerepük és felelősségük óriási tud lenni, amennyiben valóban ezzel a céllal kerülnek oda.

Legtöbbjük azonban a juttatásokért, magas fizetésekért és hasznos kapcsolatokért választja ezt a pályát, amelynek végén lényegében semmit sem kell csinálniuk, a pénz már mindenképpen érkezni fog. Magyarországon a politikai pályafutás szinte biztos anyagi sikert jelent, elég csak megnézni a polgári, nemzeti oldalt, amely az elmúlt tíz évben megszedte magát. Ezek az emberek Orbán parancsára nyomkodják a gombokat a Parlamentben, majd szabadidejükben azt csinálnak, amit akarnak. A képviselői, miniszteri, államtitkári fizetésük mellé még elintéznek okosba egy kis ezt-azt, amiből szépen eltartják családtagjaikat és nem túl távoli rokonaikat is.

Fenyvesi Zoltán, Tapolca fideszes képviselője is pontosan így tett, amikor saját menye lakását bérelte ki Budapesten, a számlát pedig közpénzből állta. A havi 200 000 forintos bérleti díjat több mint egy évig fizette ki saját fia barátnőjének, majd feleségének, ami összességében – a rezsivel együtt – 2,8 millió forintot jelentett a családnak. A Blikk által felderített történetre – már önmagában ez is meglepő egyébként – reagált maga Fenyvesi is, aki elmondta:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.