2020. február 10., hétfő

MINDEN HÉT EGY TÉTMÉRKŐZÉS

LITERA / NETNAPLÓ
Szerző: TAHÓCZKI BALÁZS
2020.02.06.

Látogatók Bulgáriából, munkamegbeszélések, kríziskezelés, brikettgyártás – ezt a hetet sem nevezném unalmasnak, sőt: a felmerülő problémák néha elég nehéz feladatnak tűnnek, de a végére mindig megoldjuk őket. Ez persze leginkább az összeszokott és minden problémával szembenéző csapatnak köszönhető.

A reggeli megbeszéléseink után és közben mindig előveszem a határidőnaplómat, és átnézem a feljegyzéseimet. Mivel annyi helyre megyek nap mint nap, muszáj mindent felírnom és rögzítenem. Én a Toldon működő társadalmi vállalkozásunkban dolgozok. Összefogom a különböző munkaterületeket, vagyis az asztalosmunkát, lekvárfőzést, brikettgyártást, mezőgazdasági munkát. Ezek mellett még fontos feladatom a kríziskezelés, ami elsősorban a gyerekgyógyszerek kiváltását és kiszállítását jelenti, de a gázpalackok cseréje és logisztikája is idetartozik.

Ha minden megvan, irány Told, ahol a kinti kollégák már javában végzik az előre megbeszélt munkát. Az első dolgom általában az, hogy a brigádvezetőmmel (Tücsökkel) konzultálok a már elvégzett munkáról, és a még előttünk álló feladatokról. Ezt követően egy gyors megbeszélést tartunk a felmerülő problémákról, kérdésekről, kérésekről. Hat állandó foglakoztatásban lévő munkatársunk van kint Toldon, és kettő alkalmi munkavállalóival foglalkoztatott kolléga.

A hét elején kerül sor a falubeli asszonyok által kivarrt hímzések összeszámolására és dokumentálására is, hisz másnap ez alapján hozom ki az alkalmi béreket. Eközben az asszonyok ügyesen és szorgosan festik a dobozokat és vásznakat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.