2020. március 15., vasárnap

EGY NAP KORONAVÍRUS NÉLKÜL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.03.15.


Teljesen érthető módon ezekben a napokban a koronavírus témája ural mindent (a Határátkelőn is esett már bőven szó róla). Ezért arra gondoltam, ma legyen szó inkább az élet egyéb fontos dolgairól, mert azért akadnak még ilyenek bőven

Például rögtön az a csodás időszak, amikor egy pár együtt várja az első gyermekét, miként történik ez most Tshabee-val és feleségével Japánban (ezúton is nagyon gratulálunk). Lássuk, milyen egy terhesoktatás japán módra!

„Pár hete voltunk a feleségemmel terhesoktatáson, a kerületi önkormányzat szervezésében. Jójó, ő volt még azon kívül is vagy háromszor, ahová én, mint férj és leendő apuka nem voltam hivatalos.

Mindenesetre az az egy közös alkalom is érdekes volt számomra, tanultam ott pár hasznos, meg pár fura dolgot.

Maga az oktatás fél napig tartott, három fő részre osztva. Velünk együtt azt hiszem úgy 16 (házas)párral. Legelőször is kipróbálhattuk, hogy hogy kell átöltöztetni, meg pelenkázni egy életnagyságú játékbabát.

Illetve felpróbálhattam egy kb. 10 kilós mellényt, hogy én is megtudjam, milyen nehéz a terhesség végén nagy hassal bármit is csinálni. Ez a rész mondjuk olyan sok meglepetést nem okozott, mivel alapba is van akkora pocakom, hogy el tudjam képzelni. Meg aztán azzal a plusz 10 kilóval igazából közelébe se értem a régi versenysúlyomnak.

A második rész már a szülés utáni első hónapokról szólt. Pontosabban annak az időszaknak az érzelmi oldaláról. Arról, hogy az apuka és az anyuka mennyire másként éli meg általában, és a két félnek milyen könnyű elbeszélni egymás mellett, ha nem figyelünk oda.

Mert amíg az apuka odateszi magát a melóban, meg otthon a gyereknevelésben is, és tök jól érzi magát, hogy mennyi mindenre képes egyszerre, addig az anyuka teljesen a padlóra tud kerülni attól, hogy nincs egy szabad perce sem, kb. még a WC-re se mehet ki egyedül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.