2020. március 11., szerda

KAMPÓTEMPÓ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.03.11.



A baj sokkal nagyobb, mint gondolnánk. Nem egyszerűen arról van szó ugyanis, hogy Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján sötét képet festett a gazdaság kilátásairól. Az is problémás, hogy a turizmus várható hányattatásait külön kiemelte. „A turisztikai szezon idén kampó”, mondta miniszterelnök, miközben szabad szemmel is jól látható volt, hogy gondok barázdálják a homlokát. A turizmus nevű ágazatban működik ugyanis Orbán saját lábon álló lánya, Ráhel, valamint annak férje, a Nemzet Vejeként elhíresült Tiborcz István. Érthető a miniszterelnöki aggodalom.

Ha nekik kampó, akkor nekünk, magyaroknak, sokszorosan az. Kampó a köbön. Mészáros Lőrincről nem is szólva, aki – sok más mellett – a turizmus területén is megvetette a lábát. Szállodái vannak Orbán Viktor gyerekkori, gázszerelőből milliárdossá avanzsált barátjának, és akkor most azt kell hallanunk, hogy hiába a sok hotel, mindez mehet a levesbe. Magyarul: kampó.

Máshonnan kell majd megszerezni a mindennapi betevőre valót. Nem mintha féltenénk Orbán csókosait. Ők bizonyára megtalálják további gazdagodásuk módját. Inkább magunk miatt aggódunk. Ha fent nevezetteknek új vadászmezőket kell keresniük, annak a mi pénztárcánk látja kárát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.