2020. március 23., hétfő

KIESETT A JÖVEDELMEM, HONNAN LESZ MOST PÉNZEM?

INDEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2020.03.23.


A koronavírus hatása elég gyorsan érezhető lesz a hazai megtakarítási piacon is. Aki nem veszítette el a jövedelmét, az talán még többet is takarít meg ilyenkor, hiszen nem nagyon tud fogyasztani, ráadásul a nehéz időkben többet is szokás spórolni. Sajnos azonban sokan vannak a fehér, a szürke- és a feketegazdaságban is, akik most egyáltalán nem szereznek jövedelmet. Ők vajon mihez nyúlnak először?

A koronavírus-járvány még nem nagyon érezhető a magyar megtakarítási piacon. Eddig még nem változtak érdemben az állományok, nincsenek sorok a pénzügyi szolgáltatóknál. Akár az is lehetne a magyarázat, hogy a bölcs magyarok tudják, hogy a pánik a legrosszabb tanácsadó, ezért nem kapkodnak. Valójában alighanem meghatározóbb szempont, hogy egyelőre a megtakarításoknál az élet egyéb ügyei sokkal fontosabbak.

Senki nem szeretne bankfiókba vagy más „kontaktveszélyes” helyre menni, és eleve előnyt élvez az élelmiszer-beszerzés, a gyógyszervásárlás, az otthonmaradás és a gondoskodás az idős hozzátartozókról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.