2020. március 23., hétfő

MINDENT MEG AKAR KAPARINTANI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.23.


Azt hinné az ember, hogy egy világjárvány kellős közepén, az ország vezetésével megbízott miniszterelnök legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy mindent megtesz a saját honfitársaiért. Nos Magyarországon ez unortodox módon kicsit másképp van, itt ugyanis Orbán egy lehetőséget látott meg arra, hogy végre ne csak díszletek mögé bújva játssza a diktátort, hanem azokat teljesen lerombolva álljon ki a nép elé, és kiáltassa magát teljhatalmú vezetővé. A 2015-ös menekültválságot is saját céljaira használta fel, akkor azonban még nem tehette meg, hogy az EU szeme láttára vezeti be a teljes diktatúrát. Akkor még voltak, akik figyeltek, hiszen a válság nem érintett mindenkit, ezért egy hatalomátvétel szembetűnő lett volna. Orbán tehát lassan, törvények átírásával szerzett magának egyre több és több hatalmat, de a nagy álmát nem volt képes elérni 10 év alatt sem.
Pontosan tudta, hogy valaminek történnie kell ahhoz, hogy a világ szeme láttára hozhasson létre nyílt diktatúrát az országban. Nem tudhatta persze, hogy mi következik 2020 elején, de vélhetően számolt azzal, hogy valamikor, talán eljön az ő ideje. Véleményem szerint ezt a menekültektől várta, és ha nincs a koronavírus, talán úgy történt volna minden, ahogy azzal ő számolt. De megérkezett a vírus és térdre kényszerítette a világot. Ezidáig még csak Kína és remélhetőleg hamarosan Olaszország lesz túl a nehezén, minden más ország még hosszú szenvedés elé néz. Ez a káosz azonban megteremtette a tökéletes táptalajt Orbánnak ahhoz, hogy felrúgjon minden játékszabályt. Veszélyhelyzet van, erre hivatkozva pedig napokon belül teljhatalomra tehet szert, annak ellenére is, hogy a teljes ellenzék tiltakozik ez ellen.
Magyarországon a mai napig nem vezettek be kijárási tilalmat, de nem vagyok biztos abban, hogy nem okkal. Elég lesz ugyanis ezt akkor meglépni, ha Orbán megszerezte az évtizedek óta vágyott hatalmát, hogy ezzel is lehetetlenné tegye az emberek utcán történő tiltakozását. Ha kijárási tilalom van, akkor nincs ellenkezés sem, ha pedig nincs ellenkezés, akkor Orbán szerint teljes támogatásáról biztosítja őt a magyar nép. Őt nem érdeklik az esetleges fertőzöttek vagy halottak, hiszen ha ez így lenne, nem az lenne a számára a legfontosabb, hogy megkaparintsa a hatalmat, hanem az, hogy mindent megtegyen a halálos áldozatok számának csökkentése érdekében.
Az, hogy Orbán a teljhatalom megszerzését tervezi, nem egy konteó, de még csak nem is az én agyszüleményem. Aki képes értelmezni az őt körülvevő világot, az pontosan látja, hogy a mai parlamenti szavazás pontosan erről fog szólni. A törvény nem fog átmenni a Parlamenten első körben, de ennek ellenére megvan a módja annak, hogy azt erővel áterőszakolják a törvényhozáson. A jogszabály életbe fog lépni, Orbán pedig olyan hatalomra fog szert tenni, amiről gyermekkora óta álmodozott. Hogy ezzel a hatalommal majd mit kezd, az persze kérdéses, azonban nem túl sok jót vetít előre az, hogy a katonaság már 160 magyar céget vett irányítása alá. Ahelyett, hogy például a védőfelszerelések kiosztásában segédkeznének, vagy az utcák tisztán tartásában, mint ahogy ezt teszik más országokban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.