2020. március 23., hétfő

PONT AZOK NEM TUDNAK OTTHON MARADNI A JÁRVÁNY MIATT, AKIKNEK A LEGINKÁBB KELLENE

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2020.03.22.


A dolgozó 60 éven felüliek többsége olyan munkát végez, amit nem lehet otthonról ellátni. Így hiába vezeti be a koronavírus-járvány miatt egyre több cég a távmunkát, a munkaerőpiacon aktív népességen belül legnagyobb arányban minden bizonnyal azoknak kell így is bejárniuk a munkahelyükre, akiket a leginkább veszélyeztet a betegség.

Egy részüknek segítettek a kormányzati intézkedések – mint például az iskolák bezárása vagy az egészségügyi ellátás korlátozása -, de a többség nem tud mit csinálni.


Több mint 350 ezer 60 év feletti dolgozik

Napok, bizonyos helyeken hetek óta minden épkézláb országban folyamatosan azt sulykolják, hogy a 60-65 év felettiek maradjanak otthon, hiszen a koronavírus erre a korosztályra a legveszélyesebb. Az esetükben az átlagosnál sokkal nagyobb arányban alakulnak kis súlyos tünetek, és a mortalitás is jóval magasabb. Mivel itthon a nyugdíjkorhatár jelenleg 64,5 év, de sokan nyugdíj mellett is dolgoznak, megnéztük, hogy mekkora lehet azok aránya, akik eleget tudnak tenni a felhívásnak úgy, hogy közben munkájukat is ellátják.

Pontos arányokat sajnos nem lehet mondani, ehhez ugyanis nagyon szűk értelmben vett foglalkozásokra, munkakörökre lebontott adatokra lenne szükség korosztályonként, ám ilyenek Magyarországon nem állnak rendelkezésre. Az európai és a hazai statisztikai hivatalnak azonban vannak olyan kimutatásai, amelyekből lehet következtetni az érintettek számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.