2020. március 30., hétfő

„NAPI SZINTEN MEGKÖSZÖNIK A MUNKÁNKAT” – KÖZLEKEDÉSBEN DOLGOZÓK MESÉLTEK A JÁRVÁNYHELYZETRŐL

G7.BLOG
Szerző: STUBNYA BENCE
2020.03.30.


„Vegyesen kezeljük a helyzetet. Olyan is van, aki majdhogynem szkafanderben dolgozna. Én a negyvenes éveimben járok, és a korombeli kollégákhoz hasonlóan én sem félek igazán. Amit lehet, megteszünk: az előírások szerint fertőtlenítjük a kezünket munka közben, a végállomásokon, kerüljük a kézfogást, a személyes konktaktust, de ezt sok esetben nem tudjuk betartani: ha olyat akarok mondani, ami csak a kollégára tartozik, akkor odahajolok hozzá” – mesélte nekünk Sándor, aki másodállásban busz- és villamosvezetőként dolgozik a BKV-nál.

Egy másik BKV-s sofőr szerint is vegyesen kezelik a helyzetet kollégái. „Sokan félnek, de én nem vagyok közöttük. Be kell tartani az előírásokat, de egyébként ugyanúgy történik minden, mint máskor. Mindenki teszi a dolgát a megadott keretek között, nem akar senki kibújni munkavégzés alól” – mondta.

Mindenki sokkal óvatosabban áll a dolgokhoz, komolyabban veszi mind a saját maga védelmét, mindenki szerintem maximálisan megtesz mindent”

– mondta egy BKV-s autóbusz-vezető.

A napokban több olyan esetről is lehetett olvasni az újságokban, amikor az utasok nem tartották be az elővigyázatossági szabályokat. Például a tiltás ellenére a sofőr mögé ültek a lezárt részre. Vagy amikor Budapesten a 106-os buszon, a Flórián téri buszmegállóban egy férfi a lezárt részt átlépve az első ajtón akart leszállni, majd amikor a sofőr közölte vele, hogy ez tilos, leidiótázta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.