2020. március 5., csütörtök

TERÍTÉKEN ORBÁN BALKÁNI MACHINÁCIÓI

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: HALMAI KATALIN
2020.03.05.


Plenáris vitát kezdeményeznek az Európai Parlament balliberális frakciói a magyar kormánypárthoz közeli médiavállalkozások észak-macedóniai és szlovéniai tevékenységéről – tudta meg a Népszava.

A vitát eredetileg négy szocialista EP-képviselő – a holland Piri Kati, a szlovén Tanja Fajon, a horvát Tonino Picula és az osztrák Andreas Schieder – javasolta. Indítványukhoz később csatlakoztak a liberálisok, a zöldpártiak és a szélsőbaloldaliak. A Fidesznek otthon adó Európai Néppárt nem támogatja a vita megrendezését. 

A parlament házbizottsága csütörtökön döntene, hogy a jövő heti plenáris tanácskozás napirendjére vegye-e a kezdeményezést. Lapzártánk idején azonban még bizonytalan volt, hogy a koronavírus fertőzés veszélye miatt egyáltalán megtartják-e Strasbourgban az ülést. 

Írásos előterjesztésükben a kezdeményezők a Necenzurirano nevű szlovén tényfeltáró portálra hivatkoznak, amely részletesen megírta, hogy a Fidesz közeli vállalkozók hogyan avatkoznak be a két nyugat-balkáni ország politikai viszonyaiba, milyen anyagi és egyéb támogatást nyújtanak Orbán Viktor barátainak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.