2020. március 10., kedd

OLAJAT ÖNTÖTTEK A VÍRUS OKOZTA PÁNIKRA - A SZÜLINAPI PARTIT MÁR A MEDVE URALTA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.03.10.


Miközben akad, aki szerint a járvány az olajszükséglet példa nélküli pusztulását hozza el, az olajkitermelők elképesztő módon éppen most kezdtek árháborúba. Külső sokkal néz szembe a világ, aminek megszelídítéséhez – állítja egy közgazdász – „alig maradt lőszer”.

A hétfői piacnyitásra tovább gyorsult az olajárak zuhanása, miután Szaud-Arábia bejelentette, hogy csökkentette hivatalos áprilisi eladási árait, és termelésének mintegy 10 millió hordóra fokozását tervezi. Az északi tengeri Brent ára 25 százalékkal egészen 31,02 dollárig esett, az amerikai WTI elérte a 27,34 dollárt, majd némi korrekció után a koraesti órákban a Brenttel 36 dollár, a WTI-vel 33 dollár körüli áron folyt a kereskedés. Mindkét utóbbi szám 19 százalékos áresést jelent.

Mint mi is megírtuk, múlt héten kudarcba fulladt az olajtermelő országok bécsi értekezlete, mert Oroszország elutasította az OPEC által javasolt és különösen Szaud-Arábia által szorgalmazott újabb termeléscsökkentést. A korábbi megállapodás március végi lejárta után pedig érvénytelenné válnak az eddig vállalt korlátozások is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.