2020. március 2., hétfő

ORBÁN VIKTOR SZERINT CSAK KALANDVÁGYBÓL VÁNDOROLT KÜLFÖLDRE A TÖBB TÍZEZER MAGYAR FIATAL

NÉPSZAVA
Szerző: KONCZ TAMÁS
2020.03.02.


Ő pedig elismeri bátorságukat. A miniszterelnök kemény kérdéseket kapott a Parlamentben, Jakab Péter szerint a kormányfő már rég elvesztette kapcsolatát a valósággal.

Orbán Viktor évértékelője olyan volt, mint a vagyonnyilatkozata: papíron jól hangzik, csak épp semmi köze a valósághoz
– ez csak egy az erős mondatok közül, amikkel az ellenzéki politikusok hétfőn délután a Parlamentben bombázták a miniszterelnököt, az azonnali kérdések órájában. 

Ereszkedjen le a verebek közé!
A fenti hasonlatot a Jobbik elnöke dobta be, utalva a miniszerelnök papírforma szerint elkeserítő anyagi helyzetére: Jakab Péter szerint Orbán Viktor egy olyan államról vizionál, ahol szárnyal a gazdaság, jól élnek az emberek, a kórházak csak tisztasági festésre szorulnak – csakhogy ezt az országot Magyarország helyett Svájcnak hívják.
„Több fideszes képviselő is elismerte már nekem, hogy ön elvesztette a kapcsolatot a valósággal. A sasnak ideje leszállnia azok közé, akiket verébnek néz – oda, ahol nincs munkalehetőség, sem háziorvos, ahol a busz is csak naponta egyszer jár, nincs rendőr és postás sem”

- ostorozta Orbánt Jakab, és számon kérte a miniszterelnököt: mit üzen azoknak a magyaroknak, akik a nyugdíjkorhatárt sem érik meg, mi a válasza arra, hogy ma Magyarországon 38 ezer ember hal meg egyébként megelőzhető betegségek és kórházi ellátatlanság miatt, és félezer háziorvosi praxis maradt betöltetlenül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.