2020. március 22., vasárnap

TIBORCZ KÉT LÉLEGEZTETŐGÉPET ADOMÁNYOZOTT, MÉSZÁROS LŐRINC SZÁLLODÁI BEZÁRNAK A JÁRVÁNY MIATT

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.03.20.


Index: Egy hét alatt 335-ről 360-ig gyengült a forint az euróval szemben

A koronavírus-járvány hatalmas gazdasági visszaesést okozott az egész világon, szakértők szerint a válság nagyobb lehet a 2008-asnál is. Magyarországon a pénzügyi szektorban uralkodó káoszt az euróárfolyam rendkívüli mértékű és gyorsaságú emelkedésén lehet leginkább észrevenni: rövid időn belül borzasztó sokat romlott a forint az euróval szemben, és elérte az eddigi abszolút negatív rekordnak számító 360-at.

MagyarHang: Ideiglenesen bezárnak Mészáros Lőrinc szállodái

A válság a NER nagyágyúit sem kíméli: a miniszterelnök barátjának tőzsdei cége, az Opus értéke nagyot esett – írta meg a Forbes -, és az Opus tulajdonában lévő szállodalánc bezár, mert a turisztikai szektort lenullázó koronavírus-járvány miatt a Hunguest Hotels forgalma is visszaesett, illetve közleményük szerint óvni akarják a vendégek, alkalmazottak egészségét. Elbocsátásokról egyelőre nem döntöttek, hanem karbantartásokat végeznek a bezárt szállodákban.

444.hu: Megjelentek a honvédelmi irányító csoportok a létfontosságú magyar vállalatoknál

A koronavírus-járvány miatt létrehozott Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, aminek elnöke Benkő Tibor honvédelmi miniszter, a héten azonosította az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásokat. Eddig 140 céget választottak ki, és ebből 71-nél csütörtökön meg is jelentek az ún. Honvédelmi Irányító Törzsek. A céglistán főként állami tulajdonú, közműszolgáltató (víz, gáz, áram, pl. MVM, NKM), pénzügyi (pl. MNB), közlekedési (pl. MÁV) és kommunikációs (pl. MTVA, Antenna Hungária) vállalatok/intézmények vannak, de az Auchan és a Bosch is szerepel rajta.

24.hu: Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki kórháznak

A miniszterelnök vejének tulajdonában lévő BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság azonnali adományt adott az Uzsoki kórháznak, amely a pénzből többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol. Az EU-s csalás elleni hivatal figyelmét is felkeltő közvilágítás-projekteket végző Elios Zrt. egykori tulajdonosának, Orbán Ráhel férjének BDPST nevű cégcsoportja budapesti belvárosi paloták felújításával foglalkozik. A fiatal milliárdos az adományról azt mondta, hogy “A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség.”

Infostart: Kiadhatók a koronavírus területi adatai? – itt a NAIH válasza

A közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó szabályrendszer formálisan nem változott meg, a jelenlegi veszélyhelyzetben azonban a rendes jogszabályi rendelkezésektől eltérő szabályok is érvényesülhetnek – fogalmazott az InfoRádiónak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Az InfoRádió azért kérdezte erről a NAIH elnökét, mert Magyarországon a korábbi gyakorlattal és más országokkal ellentétben a hatóságok nem hozzák nyilvánosságra a koronavírus-fertőzöttek területi adatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.