2020. április 12., vasárnap

A GYILKOS BENNÜNK VAN?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.04.12.


Megdöbbentő gyilkosságokról szólnak a hírek. Mogyoródon egy munka- nélküli nő 30 késszúrással megölte édesanyját. A budapesti Havanna lakó- telepen az egy éves kislányával végzett az édesanyja. Ugyancsak a fővárosban, a 28-as villamos éjszakai járatán három férfi rátámadt, majd egyikük szíven szúrt egy Gábor nevű fiatalembert. A szóváltás egy kiskutya miatt kezdődött. A jelek azt mutatják, hogy az utóbbi időben Magyarországon megnőtt az emberölések száma. De vajon igazolja-e mindezt a statisztika is? – erről kérdeztük Nagy László Tibort az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási Osztályvezetőjét.

A hírek azt sugallják, hogy valamiért megnőtt az emberölések száma, ráadásul a közeli hozzátartozók is ölik egymást érthetetlenül. Valóban így van?

Az elmúlt néhány napban valóban több megdöbbentő gyilkosságról olvashattunk, de ezek a felkavaró hírek nem jelentik azt, hogy valóban megnőtt volna a magyarországi emberölések száma. A statisztikai adatok valójában ennek inkább az ellenkezőjéről tanúskodnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.