2020. április 22., szerda

ORBÁN SZERINT „ISTEN FIGYELMEZTETÉSE” A JÁRVÁNY – KORONAVÍRUS ÖSSZEFOGLALÓ KEDDEN

MÉRCE
Szerző: TÓTH CSABA TIBOR
2020.04.22.


Átlépte a 2000 fertőzöttet a hivatalos magyar koronavírus-nyilvántartás ma reggel. Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján viszont Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy fogalmazott, Magyarországnak „talán sikerül elkerülnie” az exponenciális növekedés szakaszát a vírusfertőzésben, azt a pontot tehát, amely Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban a legnagyobb problémákat okozza.

A május 3-a körülire prognosztizált járványcsúcsról megismételte, hogy ez nem a járvány végét jelenti. Az, hogy ez a „plafon” mennyi ideig tart, előre nem lehet megmondani, ez egy hosszabb időszak is lehet – tette hozzá, kiemelve, hogy ebben az időszakban járványügyi szempontból az egy-két napos adatokból még nem lehet következtetéseket levonni.

Az országos adatokról szólva a szakember elmondta, keddre 2098-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 213-an hunytak el a betegség következtében, és 287-en felgyógyultak. Kórházban 842 embert ápolnak, közülük 82-en szorulnak lélegeztetőgépre, ők súlyos állapotban vannak. Kérdés kapcsán közölte, Magyarországon eddig nem tudnak olyan esetről, hogy egy egészséges ember halt volna bele a koronavírus-fertőzésbe, de nemzetközi példák erre is vannak már.

De mit jelent mindez régiós összehasonlításban?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.