2020. április 5., vasárnap

PREZI-TÁRSALAPÍTÓ: „ELŐFORDULHAT, HOGY EZEK UTÁN JOBB EMBEREK LESZÜNK”

VÁLASZ ONLINE
Szerző: BÓDIS ANDRÁS
2020.04.02.


Azt tudjuk, hogy a vírus ellen hatlépéses kézmosással kell harcolnunk, de hogyan védjük meg magunkat, családjainkat a „ránk zuhanó” internettől? Aki válaszol: az egyik legismertebb magyar gyökerű világcég, a Prezi társalapítója, művészeti vezetője. Somlai-Fischer Ádámtól azt is megkérdeztük, villognak-e dollárjelek a szemében, amikor látja, hogy termékeiket egyre intenzívebben használják a járvány elől a digitalizációba menekülő földlakók. 

Önöknek most jött el a Kánaán.

– Mire gondol?

Digitális kommunikációval, prezentációs- és videóeszközök forgalmazásával foglalkozó világcégként nyilván szárnyalásra vannak ítélve, ha a glóbusz népének jelentős része karanténból dolgozik, tanul.

– Mindig örül az ember, ha hasznos, szükség van rá, illetve értéket tud adni mások kezébe. A Prezi Video most kiváltképp időszerű lett, mert visszaadja az emberi kapcsolatot, amely elveszett az otthoni munka és tanítás miatt. Ám ez elsősorban felelősséget jelent. A cégünk által kínált digitális megoldások tömegeknek nyújtanak segítséget a távoktatásban, az otthoni munkában, a vállalatirányításban – jórészt ingyenesen –, s minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ezeket az eszközöket tökéletesítsük. Ha ez szárnyalás, akkor a Prezi tényleg szárnyal. Mégis szívesebben lennék most egy évvel ezelőtt, amikor még nem volt járvány.

Hogy viselkedik világjárvány idején egy üzletember, akinek a szektorát pozitívan érinti a válság? Dollárjeleket lát, felfelé módosítja a profitcéljait? És miközben ingyenes videófelületeket kínál pedagógusoknak, arra számít, hogy a tanárok, diákok indirekt reklámhordozók lesznek, így extrém módon nő a fizetős partnerei száma?

– Egy gazdasági krízisnek egyetlen jóérzésű ember sem képes örülni. Lehet, hogy naiv vagyok, de feltételezem: a cégtulajdonosok többsége azonnal becserélné a profit- és vagyonnövekményét arra, hogy ne legyen egészségügyi, pénzügyi katasztrófa. Sokkal rosszabb jómódúnak lenni egy szegény országban, mint közepesen tehetősnek egy jómódú országban.

Azért csak újrafogalmazzák magukat ilyenkor, átírják az üzleti terveiket.

– Az agyunkat nagyon nem kell átprogramozni, a Prezi alaptermékeit eddig is bárki szabadon használhatta, aki vállalta, hogy az elkészült prezentációkat, videókat mindenki számára elérhetővé, akár lemásolhatóvá teszi. A publikus tartalmak megosztására tehát mindig ott voltunk, ott leszünk, mint ingyenes eszköz. A tanároknak kínált oktatói felületünkért sem kell fizetni, az alábbi filmben kifejezetten kérem is a pedagógusokat, hogy az ingyenes csomagot válasszák maguknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.