2020. május 19., kedd

HOGYAN LETTEK A HÚSÜZEMEK A JÁRVÁNY GÓCPONTJAI?

INDEX
Szerző: MOLNÁR CSABA
2020.05.19.


Az új koronavírus ott terjed legkönnyebben, ahol sok ember van összezárva sokáig, szűk helyen, ez már rég nem kérdés. Ugyanakkor az ilyen között is vannak olyanok, amelyek sokkal veszélyesebbek a terjedés szempontjából, mint mások. Ilyenek a húsfeldolgozó üzemek: a bennük sorozatosan kialakuló gócpontok súlyos esetben a lakosság élelmiszer-ellátását is veszélyeztetik.

Május 5-ig több mint tízezer, húsfeldolgozó üzemben dolgozó munkás fertőződött meg a SARS-CoV-2 vírussal az Egyesült Államokban, és legalább 45-en meghaltak közülük. A húsipari üzemekben fellobbanó helyi járványok 29 államban jelentek meg, és több mint 170 gyárat érintenek. Ugyanezek a számok egy héttel korábban még sokkal alacsonyabbak voltak: április 27-ig 115 üzemben észleltek gócosodást, és kevesebb mint 5000 ember fertőződött meg ezekben.

A koronavírus tehát nagyon gyorsan terjed a húsipari cégeknél, ami első hallásra nem egyértelműen magyarázható. Ugyanakkor árulkodó adat, hogy az amerikai kormány 2016-os vizsgálata szerint a húsipari munkások körében egyébként is gyakoribbak a betegségek, mint más iparágakban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.