2020. július 9., csütörtök

A HAJÓGYÁRI-SZIGETI FAIRTÁS KORMÁNYZATI ÖTLETE ANNYIRA DURVA VOLT, HOGY ÓBUDA FIDESZES POLGÁRMESTERE IS KIKELT ELLENE

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2020.07.09.


- Most tört ki a botrány amiatt, hogy a kormány máig titkolt okból gátakat építene a Hajógyári-sziget köré, kivágva minimum 1000 fát és tönkretéve az ártéri erdőt és a természetes folyópartot, de a folyamat már tavaly ősszel elindult a háttérben.

- Vagyis elindult volna, ha Bús Balázs, a kerület akkori, fideszes polgármestere nem tagadja meg a tulajdonosi hozzájárulást a próbafúrásokhoz.

- A kerület akkori főépítésze nem adta fel, és az önkormányzati választás után újrapróbálkozott a kerület új vezetésénél.
- Ők Bússal ellentétben már engedélyt adtak a vizsgálódásra.
- Miután rájöttek, hogy a terv eredménye brutális és értelmetlen környezetpusztítás, már a baloldali kerületvezetés is kikelt a terv ellen.

Dokumentumok tanúskodnak arról, hogy amikor 2019. őszén a Viziterv Environ Kft. nevű cég egy kormányhatározat nyomán azzal jelentkezett az óbudai önkormányzatnál, hogy ők készítik elő a gátépítést a részben a kerület tulajdonában lévő Hajógyári-szigeten, ezért próbafúrásokat és más vizsgálatokat végeznének, az akkori fideszes polgármester kerek perec visszautasította őket.

Laurinyecz Pál, a Viziterv igazgatóhelyettese 2019. szeptember 26-án levélben kért engedélyt Massányi Katalin kerületi főépítésztől, hogy az árvízvédelmi munkákkal megbízott cége feltáró fúrásokat végezhessen és vízvételi pontokat alakíthasson ki a kerület tulajdonában lévő területen.

A főépítész által továbbított kérésre személyesen Bús Balázs polgármester válaszolt egy héten belül. Ebben jelezte, hogy tisztában van ugyan azzal, hogy a kormány az év májusában döntést hozott arról, hogy pénzt ad a gátépítés előkészítő munkálataira, de mivel a projektről, illetve a Hajógyári-szigetre tervezett fejlesztésekről a kerületet hivatalosan nem tájékoztatták és arról velük nem egyeztettek, amíg ez meg nem történik, ő nem ad tulajdonosi hozzájárulást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.