2020. július 22., szerda

OFFSHORE-LOVAGOKNAK FIZET AZ ÖNKORMÁNYZAT, HOGY A HELYIEK LEJUSSANAK A TÓPARTRA BADACSONYÖRSÖN

ÁLÁTSZÓ BLOG
Szerző: KATUS ESZTER
2020.07.20.


Kis magyar abszurd: közvetlenül a Balaton partján fekszik Badacsonyörs, mégsem lehet lejutni a tó partjára. Az áldatlan állapot több mint tíz éve tart, most éppen félpályás útlezárással próbálták volna jobb belátásra bírni a döntéshozókat a helyiek. A demonstrációtól tartó illetékesek végül kényszerű megállapodást kötöttek, másfél millió forintot fizet a badacsonytomaji önkormányzat egy offshore tulajdonosi hátterű cégnek, hogy használhassák a partszakaszt. Az északi parton már alig maradt szabadstrand a Balaton mellett.

“Több Balaton, kevesebb Adria!” – adta ki a jelszót Orbán Viktor miniszeterelnök a minap. Sokan szívesen szót fogadnának neki, azonban a feladat teljesítése nem is olyan egyszerű. A strandbelépők ára ugyanis jelentősen megemelkedett, a szabadstrandok száma pedig drasztikusan lecsökkent: az északi parton mindössze 2-3 maradt. A magánkézben lévő területeken pedig vagy szabad fürdeni, vagy nem.

Itt van mindjárt a Badacsonytomajhoz tartozó Badacsonyörs példája, ahol több mint tíz éve küzdenek azért, hogy használhassák az egykori kemping strandját, amely az egyetlen lejáratot jelenti a helyiek és a nyaralók számára. A történet még a szocialista kormányzás idejére nyúlik vissza, ám a Fidesz-éra sem hozott megoldást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.